Glastonbury 2015: Details voor ticketverkoop onthuld

Geschreven door op 16 september 2014 om 10:42
veiligheidsmaatregelen op festivals, Glastonbury Festival - Credits Brian Marks - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

De details aangaande de ticketverkoop voor Glastonbury 2015, ’s werelds grootste openluchtmuziekfestival, zijn eindelijk onthuld. De kaartverkoop van het festival, dat vooral bekend staat om de rock-en pop-concerten, zal van start gaan op zondag 5 oktober, om 9 uur volgens Britse tijdsindicaties (dus 10 uur Nederlandse tijd).

Net als voorgaande jaren moeten de festivalgangers zich van te voren registreren op www.glastonburyregistration.co.uk om tickets te kunnen bemachtigen. De volledige prijs voor een Glastonbury 2015 ticket zal ongeveer 225 Pond kosten, wat tegenwoordig gelijk staat aan ongeveer 280 euro. Festivalgangers kunnen maximaal zes tickets per keer kopen.

Glastonbury Festival

Glastonbury

Het Glastonbury Festival ontstond in 1970 nadat de uiteindelijke oprichten en organisator, Michael Eavis, een bluesfestival bijwoonde, waar onder andere Led Zeppelin optrad. Gecharmeerd door het festival wilde hij een soortgelijk evenement organiseren en hij koos hiervoor het dorpje Pilton als locatie, vlakbij het Zuid-Engelse Glastonbury.

Nog altijd is Glastonbury ontzettend druk bezocht. Daarnaast is het aantal optredens per festival gegroeid van slechts een handjevol in de eerste jaren tot ruim 385 acts in 2005. Onder de optredende artiesten bevinden zich acts als Simply Red en The Chemical Brothers, maar ook Coldplay, Radiohead en Moby. in 2013 trad The Rolling Stones er voor de eerste maal op.

Tip: U kunt via Bol.com simpel een Glastonbury compilatie bestellen, die een greep uit de Glastonbury optredens tussen 1994 en 2004 vertegenwoordigd.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van Glastonbury 2013, tijdens het optreden van The Rolling Stones.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nieuws