Metallica brengt nieuwe plaat uit

Geschreven door op 20 juni 2014 om 17:05
James Hetfield (Metallica) - Foto Jay Greinsky (Flickr) (CC BY-ND 2.0)

 

Metallica heeft vandaag voor het eerst in 6 jaar een nieuwe plaat uitgebracht. Het nummer: ‘Lords of Summer’ is sinds kort te beluisteren via iTunes en YouTube. Aanleiding voor het nieuwe nummer is het optreden van de band op het Glastonbury festival. Metallica is dit weekend een van de grote hoofdacts tijdens het beroemde Engelse festival.

Het aanstaande optreden van Metallica op het Glastonbury festival is sinds weken een groot discussiepunt. Een aantal muziekliefhebbers is van mening dat er geen plaats is voor een metalband als hoofdact van het festival. Een ‘classic’ rockgroep zoals The Rolling Stones zou beter passen in de line-up van het legendarische rockfestival.

 

De laatste keer dat Metallica een nieuw nummer uitbracht was in 2008. De band werkt momenteel aan een nieuw album dat naar verwachting in 2015 uitkomt.
Lords of Summer is een track van meer dan acht minuten. Het nummer is bij de fans van Metallica al bekend omdat de groep eerder dit jaar een demoversie van het nummer op YouTube plaatste. Ook is het nummer al regelmatig tijdens concerten gespeeld. Ondermeer tijdens het Pinkpop festival waar de band een van de hoofdacts was.

 

Bekijk hier de video van Metallica met Lords of Summer via YouTube:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Festivals · Metallica Nieuws · Nieuws · Videos