Uptown Funk in de VS meer dan 10 miljoen keer verkocht

Geschreven door op 19 oktober 2016 om 13:53
Bruno Mars - Foto: Brothers Le - (Bron: Flickr) - (CC BY 2.0)

Het nummer ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars is het dertiende nummer dat diamant is geworden sinds de categorie in 1999 is ontstaan.

Uptown Funk is diamant

Dinsdag werd de single officieel erkend als diamant door De Recording Industry Association of America. Een diamanten hit staat voor het meer dan 10 miljoen keer verkopen van het nummer. Streamen telt hier tegenwoordig ook in mee. Per honderd luister sessies wordt er een verkochte eenheid geteld.

De videoclip van de single doet het zeker niet slecht en is 1,9 miljoen keer bekeken. Ook is het nummer de eerste single die de diamanten status binnen twee jaar haalt.

Bruno Mars en Mark Ronson

De Engelse Mark Ronson is een muziekproducer, muzikant en dj. Mark speelt gitaar, basgitaar en keyboard en is medeoprichter van platenlabel Allido Records. In september 2003 bracht Ronson zijn debuutalbum Here Comes The Fuzz uit, maar het werd geen groot succes. De single Ooh Wee daar in tegen was wel een succes. In april 2006 bracht Mark zijn tweede album Version uit en in 2015 kwam het derde album Uptown Special uit.

Ook Bruno Mars is bekend als producent. Voordat de zanger zijn solocarrière begon heeft hij voor veel bekende artiesten muziek geproduceerd. In 2010 bracht de zanger zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans uit. De nummers Just The Way You Are, Grenade, The Lazy Song, Marry You en Count on me waren de singles van het album.  In 2012 kwam het tweede album Unorthodox Jukebox uit en op 18 november komt het langverwachte nieuwe album 24K Magic uit!

Luister en kijk hier naar Uptown Funk:

YouTube player

Bron: Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws