Live Report: Bewilder presenteert nieuw materiaal in EKKO

Geschreven door op 17 juni 2019 om 14:09
Bewilder in EKKO - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Op vrijdag 14 juni presenteerde Bewilder nieuw materiaal in een uitverkochte EKKO in Utrecht. Artiesten Nieuws was erbij en genoot van nieuw en oud werk.

Live Report: Bewilder in EKKO

Bewilder bracht vier jaar geleden zijn debuutalbum ‘Dear Island’ uit. Het album kreeg lovende kritieken en ook de single ‘Forza (it is)’ deed het erg goed. Er werd uitgebreid getoerd in de clubs en op festivals. Helaas werd het daarna stil rondom de band. Toch verscheen er op de derde maandag van het jaar eindelijk weer een nieuw nummer, ‘Blue Monday (a perfect day)’. Nu, een paar maanden later, ligt er nog meer nieuw materiaal.

Zeven nieuwe en zeven oude nummers.

Zeven nieuwe nummers zijn er de afgelopen periode geschreven. Bewilder wil dit graag aan het publiek laten horen tijdens een korte tour. De optredens bestaan speciaal hiervoor uit zeven nieuwe en zeven oude nummers meldt zanger Maurits Westerik ons aan het begin van de show.

Bewilder in EKKO - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Bewilder in EKKO – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Tijdens de set wisselen oud en nieuw materiaal elkaar perfect af. De band is goed op dreef en het publiek geniet met volle teugen in een overvolle en ondertussen veel te warme zaal. Het nieuwe materiaal past heel goed bij de oudere nummers zonder te veel van hetzelfde te zijn.

Tijdens het oudere ‘Tied Up’ pakt de band flink uit en vooral drummer Bram Hakkens laat horen wat hij in huis heeft. Het allereerste nummer dat de band ooit schreef, en helaas nooit op plaat is verschenen, ‘Bewilder’ doet het live ook altijd heel goed bij het publiek.

Bewilder is terug

Na een kleine anderhalf uur zitten de zeven nieuwe en zeven oude nummers erop. De band verlaat het podium en het publiek weet dat er nog één nummer moet komen. ‘Forza (it is)’ wordt inderdaad de toegift van de avond. Een nummer dat elke keer live weer heel anders wordt gebracht, blijft toch de grote publieksfavoriet. Ook vanavond weer, Bewilder pakt hiervoor nog éénmaal groots uit.

Een zeer geslaagde avond. Bewilder is terug. Nu rustig afwachten op het nieuwe album.

Bewilder in EKKO - Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

Bewilder in EKKO – Foto: René Rosierse (Artiesten Nieuws)

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Reports en Reviews