UB40 bandleden keren in 2019 terug naar Nederland

Geschreven door op 7 september 2018 om 15:58
UB40 - Persbericht Reggae Lake (zie mail)

Goed nieuws voor UB40 fans! Hoewel ze niet samen op een podium zullen staan, komen alle bandleden in 2019 naar Nederland.

UB40 naar Ziggo Dome & AFAS Live

UB40 komt in 2019 maar liefst tweemaal naar Amsterdam. Beide concerten vinden plaats naar aanleiding van hun 40th anniversary tour.

Op woensdag 10 april 2019 betreedt UB40 ‘featuring’ Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue het podium van de Ziggo Dome.

Toch meer fan van de andere groep? Jimmy Brown, Robin Campbell, Earl Falconer, Norman Hassan, Brian Travers en Duncan Campbell. Deze mannen spelen op zondag 13 oktober 2019 in AFAS Live.

Concertkaarten

Heb jij al een kaartje bemachtigd? Tickets voor het concert in de Ziggo Dome en in AFAS Live zijn beiden per direct verkrijgbaar via de website van Ticketmaster. Zijn de kaarten uitverkocht? Kijk hier.

Ub40

De wereldberoemde band werd opgericht in 1978 en bestond destijds uit negen man. In 2008 vertrok Ali Campbell en richtte zijn eigen UB40 op. Reden voor vertrek waren onder andere zakelijke beslissingen vanuit het management waar Campbell zich niet in kon vinden.

Ali besloot op eigen houtje verder te gaan. Al snel werd hij gevolgd door Mickey Virtue en enige tijd later ook Astro. Dat Ali als band verder wilde gaan onder dezelfde naam, viel niet al te goed bij broers Robin en Duncan. Beide groepen vinden dat zij de ‘oorspronkelijke’ UB40 zijn.

Wie van de twee is ‘origineel’?

Fans komen er onderling maar niet uit welke versie van de band de officiële naam mag dragen. Wat vind jij? Laat het ons weten?

 

Bronnen: Ziggo Dome, AFAS Live, AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.

Laatste berichten van Artiesten Nieuws (toon alles)

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.