Foutenfestijn tijdens 59e Grammy Awards frustreert Metallica

Geschreven door op 14 februari 2017 om 13:06
Metallica - Fotocredits: Merijn Bos - Bron: WikiMedia Commons

De metallegendes van Metallica hebben een zware avond achter de rug tijdens de 59e editie van de Grammy Awards. De awardshow in Los Angeles ontpopte zich voor de de band tot waar foutenfestijn.

Metallica vergeten bij introductie

De thrash-metal band gaf tijdens de 59e editie van de prestigieuze awardshow een optreden samen met Lady Gaga. De eerste fout werd al gemaakt voordat de band het podium had betreden. Presentatrice Laverne Cox vergat in haar introductie van het duet om de band te noemen. Deze fout zorgde op Twitter voor veel boosheid onder de Metallica-fans. De presentatrice bood even later op Twitter haar excuses aan:

Microfoonproblemen James Hetfield

Ook het optreden zelf verliep verre van vlekkeloos. De rockers speelden samen met Lady Gaga het nummer Moth Into Flame van Metallica’s nieuwe album Hardwired… to Self-Destruct. De microfoon van frontman James Hetfield bleek niet te werken. Hierdoor werd de zanger gedwongen om een microfoon met Gaga te delen. Na het optreden gooide een zichtbaar gefrustreerde Hetfield zijn gitaar weg. Ook trapte hij zijn niet werkende microfoon om.

Megadeth’s Master Of Puppets?

Na het optreden was het nog steeds niet gedaan met de fouten. De band Megadeth van frontman Dave Mustaine won zijn eerste Grammy Award. Tijdens de uitreiking van de award werd een volgende pijnlijke fout gemaakt. Bij het naar voren halen van Megadeth startte de huisband van de Grammy’s de Metallica hit Master Of Puppets in. Ook deze fout zorgde voor een ontploffing van boosheid op Twitter. Dave Mustaine was tot 1983 de leadgitarist van Metallica. Hij werd uit de band gegooid wegens problemen met drank, drugs en vele ruzies.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.