Adele grote winnares van 59e editie Grammy Awards

Geschreven door op 13 februari 2017 om 12:06
Adele - Fotocredits: Kristopher Harris (Wikimedia Commons - CC BY 2.0)

Adele is in de nacht van zondag op maandag de grote winnares van de 59e Grammy Awards geworden. Met maar liefst vijf Grammy’s was het een zeer succesvolle avond voor de Britse zangeres.

Adele breekt Grammy in tweeën

Adele ging zondagnacht in Los Angeles met maar liefst vijf Grammy’s aan de haal. De zangeres won de prijs voor ‘album van het jaar’, ‘song van het jaar’, ‘plaat van het jaar’, ‘beste pop vocal album’ en ‘beste pop solo performance’. De zangeres vond de prijs voor ‘album van het jaar’ niet terecht. Beyoncé, die zelf negen keer genomineerd was, had de prijs moeten winnen. Dit zei Adele in een emotionele speech. Vervolgens brak de superster haar Grammy in tweeën om te delen met Beyoncé.

David Bowie wint vijf Grammy’s

Overleden artiest David Bowie won tijdens zijn leven slechts twee Grammy’s: voor beste videoclip en een ‘Lifetime Achievement Award’. Zondagnacht won de zanger postuum zijn eerste muzikale Grammy Awards. David Bowie won alle prijzen waar hij genomineerd voor was: ‘beste rock song’, ‘beste alternative music album’, ‘beste rock performance’, ‘best geproduceerde album’ en ‘beste recording package (artwork)’.

Grote artiesten winnen Grammy

Buiten Adele en David Bowie gingen ook enkele andere grote artiesten met prijzen aan de haal. Zo ging Beyoncé zondagnacht niet met lege handen naar huis. De zwangere zangeres mocht de awards voor ‘beste video’ en ‘beste urban contemporary album’ in ontvangst nemen. De prijs voor ‘beste popduo’ ging naar Twenty One Pilots. Chance the Rapper nam de prijs voor ‘beste rap performance’ mee naar huis. Metalband Megadeth wist haar eerste Grammy in de wacht te slepen voor ‘beste metal album’. Verder wist Drake de award voor ‘beste rap/gezongen performance’ te winnen en ging de Grammy voor ‘beste dance recording’ naar The Chainsmokers.

Geluidsproblemen Adele en Metallica

Uiteraard werden er ook veel optredens gegeven tijdens de 59e editie van de Grammy’s. Zo verzorgde Beyoncé een schitterend uitvoering van haar nummers ‘Love Drought’ en ‘Sandcastles’. Sommige andere optredens werden gekenmerkt door geluidsproblemen. Zo onderbrak Adele haar tribute aan George Michael na minder dan een minuut. De microfoon van de zangeres kampte met technische problemen. Ook het duet tussen metallegendes Metallica en superster Lady Gaga verliep niet vlekkeloos. De microfoon van Metallica-frontman James Hetfield bleek niet te werken.

@ladygaga and @metallica are ready to perform at tonight’s #GRAMMYs. Which song(s) do you think they’ll sing on the GRAMMY stage? ?: @ladygaga

Een foto die is geplaatst door Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy) op

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.