Rammstein flink onder vuur vanwege ‘Holocaust-video’

Geschreven door op 28 maart 2019 om 12:12
Rammstein - Fotocredits Julien Damelet - Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Rammstein ligt flink onder vuur! De Duitse muzikanten verschijnen in een promotievideo voor nieuwe muziek als concentratiekampgevangenen.

Rammstein onder vuur

Na het uitbrengen van de promotievideo van nieuw materiaal van Rammstein, heeft de band flink wat negativiteit over zich heen gekregen. In de korte videoclip worden de bandleden getoond als concentratiekampgevangenen, inclusief Jodensterren en gestreepte kleding, die met een strop om hun nek wachten op hun executie.

Vooral Joodse groepen en politici zijn niet te spreken over het fragment. Charlotte Knobloch, voormalig voorzitter van de Centrale Joodse Raad in Duitsland, laat aan de Duitse krant ‘Bild‘ weten dat de formatie een grens overschrijdt. Ook anderen vertellen aan de krant dat ze het beeld aanstootgevend en “een smakeloze vorm van artistieke vrijheid en provocatie” vinden.

‘Deutschland’

De preview laat een deel zien van een videoclip, vermoedelijk voor een single getiteld ‘Deutschland’. Hierbij staan alleen de woorden “jij hebt veel gehuild” en Romeinse cijfers, die staan voor 28 maart 2019. Hoogstwaarschijnlijk brengt de Duitse metalband deze dag de complete video uit.

Vaker in opspraak

Dit is voor Rammstein niet de eerste keer dat ze in opspraak komen. Eerder bracht de groep al nummers en videoclips uit waarin de leden de randjes opzochten. Zo kwamen onderwerpen als misbruik, seksueel geweld, kannibalisme, necrofilie, incest en sadomasochisme aan bod.

Bekijk hier de veelbesproken video:

 

Bron: Bild, Trouw, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Rammstein Nieuws