Openbaar aanklager start onderzoek naar Rammstein-zanger Till Lindemann

Geschreven door op 15 juni 2023 om 11:53
Till Lindemann (Rammstein) - Foto: Martin Hangen (Wikimedia Commons, CC BY 3.0)

De openbaar aanklager van Berlijn is een onderzoek gestart naar Rammstein-frontman Till Lindemann. De zanger wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

Aanklager start onderzoek naar Rammstein-zanger

De bal is gaan rollen nadat een fan onlangs naar buiten kwam met de claim dat zij gedrogeerd zou zijn rondom een concert van de Duitse metalband in Litouwen. Hoewel de desbetreffende fan destijds benadrukte niet te zijn aangeraakt door Lindemann, zijn er sindsdien verschillende meldingen over seksueel wangedrag van de zanger binnengekomen.

De openbaar aanklager van Berlijn is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart naar deze aantijgingen, zo melden verschillende Duitse media waaronder ‘rbb’.

Rammstein in Groningen

De Duitse band is ondertussen druk bezig met zijn Europese stadiontour, die de rockers in juli twee keer naar het Stadspark in Groningen brengt. Rammstein reageerde in mei al op de eerste beschuldigingen van het incident rond het concert in Litouwen: Volgens de band is het “onmogelijk” dat het incident destijds in hun omgeving heeft plaats kunnen vinden.

 

Bron: rbb, NOS

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Rammstein Nieuws