U2 maakt statement tegen terreur

Geschreven door op 24 november 2015 om 13:39
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Eerder werden de geplande concerten van U2 in Parijs afgezegd vanwege de terreurdreiging in Frankrijk. U2 komt echter op 6 en 7 december alsnog naar de Franse hoofdstad om op te treden.

Afgelast maar aanwezig

In eerste instantie zou U2 op zaterdag 14 november optreden in Parijs, één dag na de terreurdaden in de Franse hoofdstad. Dit gepland concert werd echter afgelast vanwege de mogelijke gevaren voor de band, crew en toeschouwers. Ondanks de aanhoudende dreiging bleef de Ierse rockband die zaterdag in Parijs om medeleven en steun te betuigen aan de slachtoffers.

U2 maakt Statement

Ondanks de aanhoudende terreurdreigingen in Europa plant de band voor 6 en 7 december alsnog concerten. Het concert op 7 december wordt uitgezonden door HBO. De aankondiging van deze optredens ging gepaard met een statement van U2-frontman Bono:

“Er is zoveel weggenomen van Parijs tijdens de tragische nacht van 13 november, dat is onvervangbaar. Die nacht namen de moordenaars levens, muziek en gemoedsrust weg, maar ze konden de levenskracht van de stad niet stelen. Het is die levenslust die onze band goed kent en die we proberen te serveren als we terugkeren naar Parijs om onze uitgestelde show in te halen. We gaan ons best doen voor Parijs.”

 

Bron: Metro

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Niel Verstegen

Voorliefde voor rock, van Ac/dc tot Zeppelin.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·