Top 10 beste filmmuziek volgens ArtiestenNieuws

Geschreven door op 21 april 2015 om 15:48
Adele - Fotocredits: Christopher Macsurak (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Voor sommigen lijkt filmmuziek misschien niet zo belangrijk. Maar zodra je de muziek en het beeld loskoppelt, wordt duidelijk hoeveel muziek met een film doet.

Top 10 beste filmmuziek

Wij hebben een top 10 samengesteld van beste filmmuziek. Sommigen zijn wereldberoemd geworden en sommigen zijn helaas niet erg bekend. Dat heeft echter geen invloed op onze top 10 gehad. Ben jij het eens met ons lijstje?


FILMMUZIEK 10 – SKYFALL – ADELE

Skyfall is een nummer dat geschreven en gezongen is door Adele. Het is gemaakt voor de James Bond film Skyfall. Veel nummers die in James Bond films voorkwamen zijn uiteindelijk hits geworden. Het nummer van Adele heeft het ook weer hoog geschopt. Omdat dit nummer in tegenstelling tot veel andere filmmuziek wel tekst heeft, kun je er minder je eigen beleving aan toevoegen. Adele vertelt het verhaal precies. Toch blijft het een mooi en krachtig nummer, vandaar de plaats in onze top 10 lijst!


FILMMUZIEK 9 – Hymn to the sea – James Horner

Zodra je op play drukt kom je er waarschijnlijk direct achter dat het nummer uit The Titanic komt. Het nummer is zo bekend dat je nergens anders aan kunt denken dan de film. Het laat je gedachten automatisch wegzinken in een liefdesverhaal. Ondanks het geweldige nummer, belandt het bij ons maar op de 9e plek. Dit omdat het nummer je niet laat wegzinken in je eigen liefdesverhaal, maar in die van The Titanic. Het staat wel gewoon in deze top 10 omdat het verhaal van The Titanic natuurlijk alsnog een geweldig liefdesverhaal is. Geen probleem dus om daarin te verdrinken.


FILMMUZIEK 8 – Gravel road – James Newton Howard

Dit nummer is geschreven voor de film The Village. Een nummer wat je aan het denken zet. Je wordt in het begin automatisch herinnert aan je problemen. Uiteindelijk, op het einde van het nummer, wordt je aangezet de oplossingen erbij te bedenken.


FILMMUZIEK 7 – Bloemenduet uit Lakmé – Leo Delibes.

Het nummer laat je luisteren naar opera en werd gebruikt in de film The Hunger. Wij, als leken in de opera, kunnen het nummer niet verstaan. Daardoor bedenk je een eigen interpretatie bij de tekst. De vrouw lijkt huilend haar verhaal te doen. Ze heeft dus iets verschrikkelijks meegemaakt. Het is dus niet direct een nummer wat je beter laat voelen. Wel is het misschien fijn wanneer je jezelf depressief voelt, om te weten dat je niet de enige bent. Uiteindelijk, op het einde van het nummer, heb je namelijk het gevoel dat alles wel goed komt.


FILMMUZIEK 6 – I See Fire – Ed Sheeran

Dit nummer, dat geschreven is voor The Hobbit, neemt je mee naar de bergtoppen van ‘the lonely mountain’. Ook al vertelt Ed Sheeran precies wat er zich afspeelt, je verdwaald toch in de klank van zijn stem. Het laat je verbeeldingen de vrije loop, en dat hoort filmmuziek met je te doen.


FILMMUZIEK 5 – My name is Lincoln – Steve Jablonsky

Het nummer is geschreven voor de film The Island. Een nummer waarbij je jezelf gelukkig gaat voelen. Het geeft je kracht. Een goed nummer voor een lekkere wandeling of ter inspiratie bij het schrijven van een krachtige tekst.


FILMMUZIEK 4 – Up – Michael Giacchino.

Dit nummer is gemaakt voor de Disney film Up. Het nummer is ideaal als je naar de diertjes in je tuin of in het bos aan het kijken bent. Je ziet de bomen bijna tot leven komen en het lijkt alsof je er zelfs mee kunt praten. Zo laat het nummer je verder gaan in je verbeelding. In de film wordt het gebruikt bij een emotionele scene, terwijl wij er juist een vrolijk gevoel bij krijgen. En jij?


FILMMUZIEK 3 – The Breaking of the Fellowship – Howard Shore

Dit nummer is speciaal gemaakt voor The Lord of the Rings. Een erg herkenbaar deuntje voor echte Lord of the Rings of The Hobbit fans. Bij het luisteren van het nummer beginnen je gedachten aan een avontuur. Die van jou gaan misschien naar de maan terwijl die van mij vertrekken naar de Zuidpool. Nieuwsgierig naar welk avontuur jouw gedachten je sturen? Luister dan onderstaand nummer.


 

FILMMUZIEK 2 – Once Upon a Time in the West – Ennio Morricone

Een wereldberoemd deuntje, en waarschijnlijk herkenbaar voor iedereen, is het deuntje uit Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone. Het geeft meteen een cowboy gevoel en het gevoel van strijd. Wanneer je een wedstrijd moet winnen is dit misschien het perfecte deuntje om op te zetten tijdens je voorbereiding.


FILMMUZIEK 1 – Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain Soundtrack – Yann Tiersen

Stiekem is het nummer pas echt fantastisch als je de film ‘Amélie’ hebt gezien. Toch blijft het nummer ook erg goed wanneer je de film niet hebt gezien. Het nummer houdt je actief en bezig maar laat je tegelijkertijd wegdromen in een andere wereld. Ideaal tijdens een wandeling maar ook op momenten dat je inspiratie nodig hebt. Wanneer je lekker wil gaan slapen of wanneer je juist wakker moet blijven. Het nummer is tijdens allerlei soorten momenten geschikt. Daarom is dit voor ons de nummer één. Bovendien is de film ‘Amélie’  een ECHTE aanrader!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Inge Peeters, Webredacteur bij Artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.