Hoeveel kans maakt Douwe Bob op het Songfestival?

Geschreven door op 13 mei 2016 om 12:00
Douwe Bob, Douwe Bob annuleert, - Fotocredits: Albin Olsson - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Het begint bij vrij veel Nederlanders toch weer te kriebelen. Zou Douwe Bob dan toch een goede kans maken om het Songfestival te winnen?

Douwe Bob maakt gemoederen los

Maandag heerste scepsis, dinsdagavond was iedereen lyrisch. Deze plotselinge ommedraai heeft natuurlijk te maken met het succes dat Douwe Bob opeens had in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Trots overheerst.

Douwe Bob in West-Europa populair

Niet alleen Nederland loopt weg met Douwe en z’n nummer Slow Down. Ook de Britse, Duitse en Belgische pers is lyrisch. “Een sterke kandidaat”, “Johnny Cash-allures”, “Einfach genial”, de pers komt superlatieven tekort. De beste quote komt van de Britten van The Telegraph:

“ En wij maar denken dat Hollanders vooral slechte techno maakten”

Ook bookmakers overwegend positief

De Nederlandse inzending werd voor lang als weinig succesvol gezien. Een finaleplaats leek onmogelijk. Maar ook hier draaide alles plotseling om. De bookmakers zetten Nederland voorlopig op de negende plaats. En waarom zou het hier ophouden?

Vroeg op het podium

Zaterdagavond mag Douwe Bob vroeg aan de bak. Afgelopen nacht maakte de organisatie de volgorde van de finale bekend. De Nederlandse inzending mag als derde beginnen, en daarna moeten nog 23 nummers aangehoord worden voordat de uitslag bekend wordt.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.