Extra veiligheidsmaatregelen op festivals in België

Geschreven door op 13 mei 2016 om 11:40
veiligheidsmaatregelen op festivals, Glastonbury Festival - Credits Brian Marks - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

De terreurdreiging in België is nog steeds groot (terreurniveau 3). Dit betekent dat er voor de grote festivals in België extra veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Veiligheidsmaatregelen op festivals

Dit seizoen gelden de veiligheidsmaatregelen op festivals zoals Pukkelpop, Rockwerchter, Graspop, Metal Meeting, Dour Festival en Tomorrowland.

Deze grote festivals worden allemaal voorzien van metaaldetectiepoorten waar alle bezoekers doorheen moeten. Ook zal het aantal politieagenten en beveiligers flink toenemen om te kans op mogelijke terreuraanslagen te verkleinen.

Details niet publiekelijk gemaakt

Om te veiligheid van te festivals te bevorderen, worden niet alle veiligheidsmaatregelen publiekelijk gemaakt. De organisatie zegt hierover:

“In het kader van de veiligheid is het niet mogelijk om uitgebreid te communiceren over bestaande en bijkomende veiligheidsprocedures. De veiligheid van concert- en festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd de allerhoogste prioriteit.”

De maatregelen zullen overigens ook gelden voor het concert van AC/DC, dat op 16 mei plaatsvindt op festivalpark Werchter. Het meenemen van rugzakken festivals wordt uiteraard niet verboden. Wel zullen ze grondig gecontroleerd worden en zal er ook meer gefouilleerd worden ten opzichten van vorig jaar.

Meningen lopen uiteen

De meningen over de extra maatregelen verschillen:

“En terecht! Beter extra beveiliging dan uiteindelijk veel lijkwagens.”

Zo luidt het op Facebook door voorstanders van de toegevoegde beveiliging.

De tegenstanders laten onder andere weten dat veiligheidsmaatregelen op festivals altijd goed horen te zijn en dat extra beveiliging niet genoeg is om mogelijke terreuraanslagen tegen te gaan.

Geniet van je festival

Ondanks het feit dat alle trouwe festivalgangers in België worden ontvangen door een metaaldetectiepoort, laten we ons niet bang maken voor mogelijke terreuraanslagen. Die kunnen immers overal gebeuren.

Voor de mensen die één of meer festivals zullen bezoeken in België: geniet van de muziek en laat je niet afschrikken door de extra veiligheidsmaatregelen!

 

Bron: Standaard.be

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Rien Kleijnen, blogger bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws