7 voorwerpen die je ook als instrument kan gebruiken

Geschreven door op 29 juli 2016 om 14:50
Hohe Messe, Us the Duo, Hardstyle Pianist - Piano, muzekinstrumenten - CC0 Creative Commons

Waarom zou je honderden euro’s uitgeven aan dure instrumenten, als je zo veel materiaal om je heen hebt waar je ook muziek mee kan maken? Wij geven je 7 voorbeelden!

1. Is een stoel een instrument?

Tuurlijk, waarom niet? Als je toch niet stil kan zitten, waarom zou je dan niet meteen een concert gaan geven?

YouTube player

2. Is een ovendeur een instrument?

Fout! We gaan niet naar het originele filmpje van een trompetspelende vader die z’n zoon laat meedoen door hem met een ovendeur te laten slaan. Ze hebben namelijk een deel twee gemaakt. En uiteraard spelen ze Sandstorm van Darude. Wie doet dat tegenwoordig niet? Trouwens, lijkt die vader niet een klein beetje op Paul McCartney?

YouTube player

3. Is een stofzuiger een instrument?

Ik weet niet waarom, maar jazeker, het is een instrument. Ik heb dit filmpje nu al 137 keer gezien, en toch blijf ik lachen. Als je HAL dit had laten horen, had de computer het ruimteschip meteen laten ontploffen.

YouTube player

4. Is een hamer een instrument?

Als we Gustav Mahler mogen geloven wel! Hij gebruikte de hamer als insubtiele overgang in zijn 6e symfonie. Mahler zou zomaar de eerste componist kunnen zijn die klust tijdens z’n symfonieën.

YouTube player

5. Is mayonaise een instrument?

NEE PATRICK! Stop daar nou eens mee!

YouTube player

5. Is mijn rioolpijp een instrument?

Ja, met het Seal Of Approval van Blue Man Group. Met pijpen in verschillende lengtes en breedtes kun je een éénmansorkest beginnen. Midden op straat. PROTIP: was die pijpen eerst even. Wel zo hygiënisch.

YouTube player

6. Zijn mijn emmers instrumenten?

Heb je te weinig geld om een drumstel te kopen, of te weinig ruimte om alles neer te zetten? Loop even naar de Gamma! Met een beetje creativiteit kun je met een paar emmers een betere drummer zijn dan Chad Smith!

YouTube player

7. Is mijn moeders servies een instrument?

Met een beetje gevoel voor toonhoogtes en een hele hoop precisie en water, jazeker! Hoe meer glazen, hoe meer mogelijkheden. Wees alleen een beetje voorzichtig als het servies van je moeder is. Muziek maken is leuk, maar niet als je daarna huisarrest krijgt.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes