Live Report: Brit Floyd speelt indrukwekkende show in AFAS Live

Geschreven door op 23 oktober 2017 om 15:28

Op zondag 22 oktober bracht Brit Floyd haar ‘Immersion World Tour’ naar AFAS Live. Artiesten Nieuws was erbij en genoot van een indrukwekkend eerbetoon aan het legendarische Pink Floyd.

Brit Floyd in AFAS Live

In 2005 stonden Roger Waters, David Gilmour, Richard Wright en Nick Mason voor het laatst gezamenlijk als Pink Floyd op het podium. Hoewel Waters en Gilmour er vandaag de dag nog steeds geen genoeg van kunnen krijgen (Roger Waters staat in 2018 drie keer in de Ziggo Dome en David Gilmour bracht onlangs nog een concertfilm uit), is Pink Floyd dus al even niet meer actief.

Toch kunnen fans van de legendarische band nog altijd volop aan hun trekken komen met de tientallen tribute-acts die rond de wereld trekken. Brit Floyd is hier één van. De band noemt zichzelf The World’s Greatest Pink Floyd Tribute Show. Een gedurfd statement, dat het vanavond in AFAS Live mag waarmaken.

“Is there anybody out there…”

Bij binnenkomst in de zaal springt het iconische ronde Pink Floyd-videoscherm direct in het oog. Om stipt 20:00 uur dimmen de lichten van de Amsterdamse concertzaal en wordt een video gestart, die beelden en geluiden uit de lange en succesvolle carrière van Pink Floyd laat zien en horen. “Is there anybody out there?”

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

De band opent met het instrumentale nummer ‘Cluster One’, afkomstig van Pink Floyds veertiende studioalbum ‘The Division Bell’. Bandleider Damian Darlington en zijn talentvolle muzikanten laten het nummer, net als op ‘The Division Bell’, naadloos overlopen in het volgende nummer: ‘What Do You Want From Me?’. We zijn begonnen!

Publiek moet nog opwarmen

AFAS Live is vanavond niet uitverkocht, maar zit goed vol. Het publiek lijkt even wat tijd nodig te hebben om op te warmen. Wanneer de band de iconische hit ‘Another Brick in the Wall Part 2’ speelt en het publiek vraagt om mee te zingen, blijft het angstvallig stil in de Amsterdamse zaal. Toch wordt het publiek gaandeweg de avond steeds levendiger en uitbundiger.

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd komt akelig dichtbij het ‘echte werk’

De eerste set van de tribute-act leunt zwaar op het uit 1994 afkomstige album ‘The Division Bell’, maar wordt afgesloten met de laatste drie tracks van de iconische plaat ‘The Dark Side of the Moon’‘Any Colour You Like’‘Brain Damage’ en ‘Eclipse’.

De negenkoppige band speelt perfect en komt vaak akelig dichtbij het ‘echte werk’. Ook de vocals van gitarist Damian Darlington en bassist Ian Catell, die de rollen van David Gilmour en Roger Waters op zich hebben genomen, passen perfect.

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

 

Publiek wordt wakker

Na een twintig minuten durende pauze keren de muzikanten terug op het podium voor de tweede set, die geopend wordt met ‘Astronomy Domine’, het oudste nummer dat de band vanavond zal spelen. In deze tweede set komt het talent van de muzikanten nog sterker naar voren. Dit lijkt het publiek ook te merken, dat steeds actiever wordt. Langzaam maar zeker lijken de bezoekers er steeds meer in te komen en bij de intro van de track ‘Time’ wordt zelfs voorzichtig mee geklapt.

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Dit lijkt een startschot te zijn voor het steeds losser wordende publiek. De band speelt een ijzersterke reeks nummers, bestaande uit de iconische tracks ‘Time’‘The Great Gig in the Sky’‘Money’‘Wish You Were Here’‘Shine On You Crazy Diamond (Parts VI-VII)‘ en ‘Comfortably Numb’. De nummers worden vergezeld door schitterende Pink Floyd-visuals en een spectaculaire lasershow.

Kippenvel

De ijzersterke band wekt indruk met vrijwel perfecte uitvoeringen van deze tracks en vooral ‘Comfortably Numb’ krijgt de fans op de banken. De negenkoppige band, die voor het laatstgenoemde nummer aan het publiek werd voorgesteld, stort hart en ziel in de muziek en krijgt een staande ovatie van het publiek. De fantastisch gespeelde muziek, in combinatie met spetterende showelementen, zorgt voor kippenvel bij de aanwezige bezoekers.

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd wekt indruk in AFAS Live

De muzikanten keren nog een laatste maal terug op het podium voor de encore, bestaande uit ‘Not Now John’ en ‘Run Like Hell’. Een perfecte songkeuze, die het publiek letterlijk uit haar stoelen krijgt. Brit Floyd sluit indrukwekkende avond op knallende wijze af. Pink Floyd mag dan al even niet meer actief zijn, de muziek is nog altijd springlevend.

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Dave Matthews Band in 2019 naar AFAS Live Goed nieuws voor fans van Dave Matthews Band! De Amerikaanse rockband komt in maart 2019 naar AFAS Live te Amsterdam.Dave Matthews Band naar AFA...
Disturbed in mei 2019 naar AFAS Live Amsterdam Goed nieuws voor metal-liefhebbers! Disturbed komt met een Europese tour in 2019 naar Nederland. Dit maakt MOJO bekend op Twitter. Op dinsdag 9 mei st...
Live Report: The Magic Gang in Rotown Rotterdam The Magic Gang tourt momenteel door Europa en deed op woensdag 10 oktober 2018 Rotown in Rotterdam aan. Artiesten Nieuws was erbij en doet verslag. ...
Greta Van Fleet in februari 2019 naar AFAS Live Greta Van Fleet komt in 2019 naar Nederland. Eind februari komt de jonge band naar AFAS Live Amsterdam voor een rockshow!Greta Van Fleet in AFAS L...
The Dirty Daddies keert in 2019 terug naar AFAS Live Goed nieuws voor fans van The Dirty Daddies! De Nederlandse coverband betreedt in oktober 2019 het podium van AFAS Live in Amsterdam.The Dirty D...
Freek Vonk kondigt vierde show ‘In Het Hol Van De Leeuw’ aan Freek Vonk geeft in december een vierde show in AFAS Live. Met 'In Het Hol Van De Leeuw' laat de tv-bioloog het publiek kennis maken met de leeuw en v...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu