Potentiële Line-up Pinkpop 2018: Welke artiesten kunnen we verwachten?

Geschreven door op 23 oktober 2017 om 15:10
Logo: Pinkpop Header pinkpop 2018

Welke artiesten komen tijdens Pinkpop 2018 optreden? We hebben de potentiële headliners voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Mogelijke line-up Pinkpop 2018

Vorig jaar wist webredacteur Sam maar liefst 85 procent van de hele line-up juist te voorspellen. We verwachten dat Pinkpop eind oktober/ begin november de eerste headliner bekend maakt.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste geruchten voor Pinkpop 2018.

Wat we nu weten van Pinkpop 2018:

 • Pinkpop vindt plaats op 15,16 & 17 juni 2018 in Landgraaf.
 • Foo Fighters is officieel bevestigd als headliner.
 • Bruno Mars is officieel bevestigd als headliner.
 • Pearl Jam is officieel bevestigd als headliner.
 • Nothing But Thieves is de gouden tip van Pinkpop 2018! Nothing But Thieves gaat op zaterdag 16 juni een optreden verzorgen.
 • Walden heeft de wedstrijd Nu Of Nooit gewonnen. Walden zal de 49ste editie van Pinkpop openen.
 • Jan Smeets heeft laten weten dat er nog een soort vierde headliner komt. Deze act zou 100.000 mensen aantrekken.
 • MOJO helpt de organisatie met het boeken van verschillende artiesten. Veel artiesten die reeds via MOJO in Nederland gaan optreden zijn kanshebbers voor Pinkpop als ze binnen het budget/genre en de data passen.
 • Pinkpop krijgt er in 2018 mogelijk een nieuw podium bij. Jan Smeets liet in gesprek met Festileaks weten dat er mogelijk een dance stage komt, geïnspireerd door Lollapalooza in Berlijn.
 • De ticketprijzen voor weekendkaarten worden verhoogd. Jan Smeets liet weten dat dit nodig is in verband met een duurder programma.
 • De gehele line-up wordt op woensdag 20 februari in Paradiso gepresenteerd.
 • De kaartverkoop voor Pinkpop 2018 start op zaterdag 24 februari.

Foo Fighters – UPDATE 23-10-2017: officieel bevestigd

In 2015  was Foo Fighters genoodzaakt enkele festival optredens te annuleren nadat bandlid Dave Grohl zijn been brak gedurende een optreden in Zweden. De band wist in 2017 enkele optredens in te halen waaronder Rock Werchter en Roskilde maar ze brachten geen bezoek aan Pinkpop.

Is het in 2018 dan wel tijd voor de Foo Fighters op Pinkpop? Jan Smeets liet eerder in een interview weten dat hij de band op het oog had en dat alle headliners voor Pinkpop 2018 al geboekt zijn. Daarnaast gaat de band in de zomer van 2018 door Europa touren met hun nieuwe album ‘Concrete And Gold’.

Nog niet overtuigd? De band geeft 19,22 en 23 juni drie optredens in Manchester en Londen. Dat zijn maar twee dagen na Pinkpop ! We mogen de Foo Fighters ondertussen wel met een potlood opschrijven als eerste headliner van Pinkpop.

Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

Bruno Mars – UPDATE 26-10-2017: officieel bevestigd

Deze topzanger, afkomstig uit het zonnige Hawaï,  is sinds 17 Oktober net zo’n grote kanshebber geworden als P!nk. Bruno Mars gaf onlangs een optreden tijdens de grote Amerikaanse superbowl halftime show.

Mars is onder andere bekend van de hits ‘Billionaire’, ’24 K Magic’, ‘When I Was Your Man’, ‘Marry You’ , ‘Uptown Funk’ en nog veel meer top hits.

Momenteel tourt Bruno mars nog rond met zijn 24 K Magic tour maar op 17 oktober maakte de organisatie van het Engelse BTS festival bekend dat Bruno Mars op zaterdag 14 juli een optreden zal geven. Daarnaast treedt Mars ook op tijdens Rock In Rio (Lisboa) waar hij op 24 juni een optreden zal verzorgen. Dat Bruno Mars in de zomer van 2018 langs verschillende festivals gaat, is dus wel duidelijk. Mars zou een goede Pinkpop 2018 (pop) headliner zijn.

Pearl Jam – UPDATE 29-11-2017: officieel bevestigd

Al jarenlang is Pearl Jam een klassiek Pinkpop gerucht. Maar dit jaar staat de band dan ook echt gepland voor Lollapalooza. Er zijn geruchten dat de bandleden deze zomer ook naar Europa komen. Pinkpop kan daar natuurlijk niet bij worden uitgesloten.

Toen Jan Smeets in juli werd geïnterviewd na de laatste Pinkpop theater voorstelling werd hij verdacht nerveus toen de namen Foo Fighters en Pearl Jam werden genoemd. Daarnaast liet een echte Pearl Jam expert via Twitter weten dat we geld moesten gaan sparen want Pearl Jam zou in de zomer van 2018 zomaar maar eens naar Europese festivals kunnen komen. ‘Just Breathe’ want misschien staat deze legendarische band straks op Pinkpop.

Pearl Jam - Fotocredits: Mick Arieta (Flickr CC)

Pearl Jam – Fotocredits: Mick Arieta (Flickr CC)

Snow Patrol

Deze schotse alternatieve rockband is terug van weg geweest. De band heeft een aantal jaren niet getourd maar in 2018 lijkt daar verandering in te komen. Ze zijn al aangekondigd voor het Mad Cool festival en Rock Am Ring. Deze festivals vinden rond dezelfde tijd plaats als Pinkpop.

Het is erg opvallend dat de band geen headliner is. Bij een aantal festivals is Snow Patrol niet eens een subheadliner dat maakt de kans alleen maar groter dat we ze dit jaar ook terug zien op Pinkpop. De band is onder andere bekend van de hits “Chasing Cars” en “Run”.

YouTube player

Dua Lipa

“Hotter Than Hell” en “Be The One” zijn enkele top hits waar de Britse zangeres Dua Lipa mee is doorgebroken. Vorig jaar gaf ze een geweldig optreden op het Rock Werchter festival. Ze is inmiddels aangekondigd voor het Orange Warsaw festival.

Insiders hebben bekend gemaakt dat Dua Lipa op 17 juni naar Pinkpop zou afreizen. Op 16 juni zou de zangeres dan afreizen naar Werchter Boutique.

Of dit klopt blijft nog even afwachten maar zoals het er nu uitziet kunnen we deze naam al bijna met een permanente marker opschrijven.

Dua Lipa - Foto: Justin Higuchi (Flickr, license: CC BY 2.0)

Dua Lipa – Foto: Justin Higuchi (Flickr, license: CC BY 2.0)

Eric Clapton

Clapton, onder andere bekend van het lied “Tears In Heaven” ,is al geboekt voor het BST hyde park festival in Londen. De organisatie heeft bekend gemaakt dat het de enige show zal zijn die Clapton in 2018 in Engeland gaat spelen.

Over de rest van Europa wordt niet veel gezegd. Is Eric Clapton de golden oldie voor Pinkpop 2018? Is hij de grote “vierde headliner” die er volgens Jan Smeets nog moet worden aangekondigd?

Eric Clapton - Foto: Monosnaps - Flickr - (CC BY-SA 2.0)

Eric Clapton – Foto: Monosnaps – Flickr – (CC BY-SA 2.0)

Britney Spears

Nee dit is geen typefout. De Amerikaanse popzangeres ,onder andere bekend van de hits “Toxic” en “Baby One More Time”, reist deze zomer af naar het Smukfest festival in Denemarken. Voor veel festival kenners is het een opvallende naam!

Pinkpop staat sinds de laatste jaren ook bekend om de opvallende namen en aangezien Jan Smeets heeft aangekondigd dat er nog een grote act aan zit te komen zou Britney zomaar eens naar Landgraaf kunnen komen. Na Lionel Richie nu Britney Spears? Het blijft afwachten natuurlijk…

Britney Spears - Fotocredits: Jen - Bron: Wikimedia Commons

Britney Spears – Fotocredits: Jen – Bron: Wikimedia Commons

Oscar And The Wolf

Op 16 juni staat deze top artiest al gepland voor Werchter Boutique. Oscar And The Wolf is de afgelopen jaren heel erg snel gegroeid en er wordt zelfs gezegd dat Oscar And The Wolf het Rock Werchter festival dit jaar gaat afsluiten.

Oscar And The Wolf zou met gemak de 3FM stage kunnen afsluiten of een subheadliner kunnen zijn. Daarnaast staat deze artiest bekend om de indrukkwekkende shows.  Is het na Tomorrowland 2017 tijd voor Pinkpop?

Oscar and The Wolf - Foto Thorsten krienke (CC Flickr)

Oscar and The Wolf – Foto Thorsten krienke (CC Flickr)

Jessie J

Ze is inmiddels al aangekondigd voor TRNSMT festival waar ook The Script een optreden zal verzorgen. Jessie J zou een goede pop naam zijn voor de Pinkpop line-up ze is onder andere bekend van de hits “Domino”, “Masterpiece” en “Price Tag”.

YouTube player

The Rolling Stones

UPDATE: De drie headliners zijn al bekend en de Rolling Stones hebben verder nog geen grote Europese festival tour aangekondigd de kans dat we The Stones weer in 2018 op de mainstage van Pinkpop zien lijkt daardoor echt klein.

De legendarische Stones waren in 2014 al te vinden in Landgraaf en als we de geruchten mogen geloven, zouden ze in 2018 zomaar terug kunnen keren!

Online wordt volop gespeculeerd over een mogelijke festival tour van de rockers. Zo zouden de heren een enorm nieuw festival in het Britse Knebworth gaan headlinen. Op het Forum van Festileaks gaan geruchten dat de band wel eens naar Rock Werchter of TW Classic in België zou kunnen komen.

De laatste keer dat Mick Jagger en co. het podium in Werchter betraden, kwam de band ook naar Pinkpop. Onlangs onthulde Jan Smeets nog dat Pinkpop de prijzen voor weekendkaarten moet verhogen in verband met het dure programma. The Rolling Stones waren in 2014 de duurste act ooit voor Pinkpop, dus het zou zo maar kunnen dat het festival opnieuw diep in de buidel moet tasten voor de iconische rockers!

The Rolling Stones - Persfoto LD Communications

The Rolling Stones – Persfoto LD Communications

Metallica

UPDATE: Het blijft verdacht stil bij de heren van Metallica. Wat zijn ze van plan in 2018? De drie headliners zijn al bekend dus Metallica kunnen we eigenlijk uitsluiten.

Na een geweldige show in de Ziggo Dome tourt Metallica nog tot en met mei 2018 door Europa. Met hun nieuwe album ‘Hardwired To Self- Destruct’, weet Metallica alle zalen uit te verkopen. Zoals we van deze band gewend zijn gaan de mannen na een reeks concerten en de release van een nieuw album langs grote festivals.

Zien we Metallica in 2018 als headliner van Pinkpop 2018? Een ijzersterke headliner die we graag naast de Foo Fighters als tweede headliner van Pinkpop zien!

James Hetfield (Metallica) - Foto Nicolas T Broussard (wikimedia Commons)

James Hetfield (Metallica) – Foto Nicolas T Broussard (wikimedia Commons)

Beyoncé

UPDATE: Aangezien de drie grote headliners van Pinkpop al bekend zijn is het onwaarschijnlijk dat Beyoncé nog naar Pinkpop zal komen. Beyoncé heeft verder ook nog geen andere Europese concerten aangekondigd. De zangeres is wel een van de drie headliners van het bekende Amerikaanse Coachella festival.

Ze wordt de ‘Queen’ der zangeressen genoemd, verkocht in een mum van tijd alle zalen uit met haar Lemonade tour, heeft de meeste Instagram volgers en scoort hit na hit: ‘If I Were A Boy’, ‘Halo’ , ‘Crazy In Love’ en vele anderen.

Vorig jaar was de zangeres genoodzaakt om haar festival optreden op Coachella te annuleren in verband met haar zwangerschap. De geruchten dat de zangeres naar de Amsterdam Arena zou komen bleven uit maar nu komen ze weer naar boven. Zien we de Queen dan eindelijk op Pinkpop? Of moeten we wachten tot de vijftigste editie?

Beyoncé - Foto Asterio Tecson (Wikimedia)

Beyoncé – Foto Asterio Tecson (Wikimedia Commons)

N.E.R.D.

Wie Pharrell Williams zegt denkt meteen aan het liedje ‘Happy’. Williams werd in 2015 de derde headliner nadat de Foo Fighters noodgedwongen hun optreden moesten annuleren. Wellicht zien we Pharrell Williams dit jaar weer op Pinkpop! Dit keer niet als solo zanger maar met zijn legendarische hiphopgroep N.E.R.D.

N.E.R.D. is weer terug van weggeweest! De groep gaf onlangs haar eerste optreden na 7 jaar. Het optreden stond helemaal in het teken van het nieuwe album en vond plaats gedurende het ComplexCon festival in Californië.

Begin november bracht N.E.R.D. de eerste single uit van het nieuwe album. Het nummer stond al snel op de toplijsten van Spotify en is nu al 7 miljoen keer bekeken op YouTube. Aangezien het nieuwe album onlangs aangekondigd werd, verwachten we snel optredens. Of de groep ook weer festivals gaat doen in Europa moeten we nog even afwachten. N.E.R.D. zou een perfecte act voor Pinkpop zijn!

N.E.R.D. heeft de eerste festivals aangekondigd! Ze treden dit jaar sowieso op bij het Governersball of ze dit jaar ook de oversteek naar Europa maken blijft nog even afwachten.

Queens Of The Stone Age

Ze touren momenteel al met hun nieuwe album ‘Villains’ door Europa. De kans dat ze in de zomer terugkeren naar festivals is erg groot. Begin juni staat de band op Northside festival en ze staan in juli op het INMusic festival.

Artiest: Queens Of The Stone Age - Bron: Wikimedia Commons - Author: Rama

Artiest: Queens Of The Stone Age – Bron: Wikimedia Commons – Author: Rama

The Script

The Script trad in 2015 voor de laatste keer op gedurende het Pinkpop weekend. Elke keer nadat de band een nieuw album uitbracht, gaven de mannen een optreden op Pinkpop. Dit jaar heeft de band wederom een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Freedom Child’. Enkele nummers van het album werden al snel een hit waaronder het nummer ‘Rain’.

De band heeft een grote tournee op de planning staan. Op 15 en 16 maart zijn de bandleden dan ook te zien in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het laatste optreden van de tour vindt plaats op 4 mei 2018. Dit biedt kansen voor een druk festivalseizoen voor The Script. Wellicht ook een optreden op Pinkpop 2018?

Danny O'Donoghue (The Script) - Fotocredits Kmeron (CC Flickr) Cropped

Danny O’Donoghue (The Script) – Fotocredits Kmeron (CC Flickr) Cropped

Gorillaz

Deze Britse band werd in 1998 opgericht en is nog steeds een groot succes! Hun hit ‘Feel Good Inc’ is al meer dan 128 miljoen keer bekeken op YouTube. In de zomer van 2018 gaat Gorillaz langs flink wat festivals. We vermoeden dat ze de sub headliner zullen zijn voor Bruno Mars!

Gorillaz gaat al een optreden verzorgen op het Duitse Rock Am Ring festival dat van 1-3 juni 2018 plaatsvindt. Gorillaz staat ook gepland voor het Bilboa festival in Spanje.

Gorillaz - Foto: Wikimedia Commons

Gorillaz – Foto: Wikimedia Commons

P!nk

P!nk is onder andere bekend van de hits ‘Try’, ‘What About Us, ‘Just Give Me A Reason’ en nog veel meer hits. Op 13 Oktober bracht de zangeres haar album ‘Beautiful Trauma’ uit en vorig jaar gaf ze al een geweldig optreden op het Sziget en V-Festival.

Tot begin juni 2018 gaat P!nk touren door Amerika en daarna geeft de popster een reeks concerten in Europa.

Of P!nk ook naar festivals gaat is op dit moment nog niet duidelijk. P!nk zou een perfecte pop (sub)headliner zijn en shows zijn gevuld met vuur, gewaagde stunts en geweldige decors. In 2010 stond deze zangeres voor het laatst op Pinkpop. Zien we P!nk in 2018 weer boven het Pinkpop veld vliegen?

P!nk - Fotocredits: Allison Bron: CC Flickr

P!nk – Fotocredits: Allison Bron: CC Flickr

HardwellXArmin Van Buuren

Na Aviici, Major Lazer, Robin Schulz, Kygo en nog meer top dance acts, zal er in 2018 wederom een grote dance act naar Pinkpop komen. Tijdens ADE gaven Armin Van Buuren en Hardwell samen een duo dance act.

Er gaan verhalen rond dat Hardwell en Armin in het festivalseizoen van 2018 samen willen touren. Wellicht een duo optreden van deze twee dj’s?

Als we geen duo optreden zien is er een kans dat Hardwell de grote dance act dit jaar bij Pinkpop verzorgt. De wereldster heeft namelijk al flink wat optredens gepland en verzorgt ook een optreden op het Lollapalooza festival in Chili. Dan mag je je thuisland niet overslaan toch?

Armin van Buuren en Hardwell draaien voor AMF op de Dam_binnen - Fotocredits: Amsterdam Music Festival (Persbericht ALDA Events)

Armin van Buuren en Hardwell draaien voor AMF op de Dam_binnen – Fotocredits: Amsterdam Music Festival (Persbericht ALDA Events)

Hollywood Vampires (met Johnny Depp)

Geen Jack Sparrow op het podium maar een echte metal muzikant! Johnny Depp tourt gedurende het Pinkpop weekend met zijn band ‘Hollywood Vampires’ door Duitsland. De band bestaande uit Johnny Depp en de legendarische rockers Alice Cooper en Joe Perry is opgericht in 2015 en is sindsdien een groot succes.

Op 14 juni geeft de band een optreden in Mönchengladbach en op 27 juni in München. Welke plaats ligt er tussen Mönchengladbach en München? Landgraaf! Aangezien er precies ruimte is voor een optreden op Pinkpop, is er een kans dat we Johnny Depp, Alice Cooper en Joe Perry in 2018 op een van de podiums van Pinkpop zien.

Volbeat

Met hun nieuwe album op zak gaat deze band in 2018 flink touren! In maart is de band te vinden op Lollapalooza Chile, Argentine en Brasil.  Van 28 tot 30 juni is de band te bewonderen op het Finse Provinssi Festival.  Dit is vlak na het Pinkpop weekend. Zien we Volbeat terug op Pinkpop?

Volbeat - Fotocredits: Markus Felix (Wikimedia, license: CC BY SA 3.0)

Volbeat – Fotocredits: Markus Felix (Wikimedia, license: CC BY SA 3.0)

Lorde

Deze Nieuw-Zeelandse zangeres brak onder andere door met haar hit ‘Royals’. Vorig jaar brak ze het podium af bij Rock Werchter en dit najaar gaf ze een geweldig optreden in 013 in Tilburg. Met haar nieuwe album ‘Melodrama’ breekt zangeres Lorde alle records. ‘Perfect Places’, ‘Sober’, ‘Green Light’, ‘Liability’ zijn enkele nummers van dit veelbesproken album.

Lorde staat in 2018 al gepland voor het nieuwe All Points East festival dat van 25 tot en met 27 mei plaatsvindt in Londen. Na dit festival heeft Lorde niks meer gepland en de kans dat we deze zangeres terug zien op Pinkpop is dus aanwezig. Lorde zou een perfecte artiest zijn voor Pinkpop.

Lorde naar Rock Werchter - Foto: Cancha General - Flickr

Lorde – Foto: Cancha General – Flickr

Khalid

Vorig jaar nam Bieber de bekende Nederlandse DJ Martin Garrix mee langs al zijn Europese festivals. Bruno Mars lijkt hetzelfde te doen. Tijdens zijn optreden bij het BTS festival, neemt de popster special guest Khalid mee.

Khalid brak in 2017 door met zijn hits ‘Location’ en ‘Young, Dumb And Broke’. Dat Khalid samen met Bruno Mars meereist langs alle festivals, lijkt dus voor de hand liggend. Momenteel tourt Khalid nog solo om zijn nieuwe album genaamd ‘American Teen’ te promoten. De artiest is op 7 februari 2018 te zien in AFAS Live.

YouTube player

Lana Del Rey

Deze Amerikaanse topzangeres, onder andere bekend van haar hit ‘Summertime Sadness’, tourt in het voorjaar van 2018 door Europa om haar nieuwe album ‘Lust For Life‘ te promoten.

Lana Del Rey staat reeds op de line-up voor Lollapalooza Chile. Of Lana naar haar tournee ook nog naar Europese festivals gaat, is tot nu toe  onduidelijk. Ze zou echter een prima sub headliner zijn.

Lana Del Rey - Fotocredits: Beatriz Alvani - (Flickr/Wikimedia Commons)

Lana Del Rey –
Fotocredits: Beatriz Alvani – (Flickr/Wikimedia Commons)

Milky Chance

Dit muzikale Duitse duo brak door met de hit ‘Stolen Dance’ en stond daarna op de grootste festivals. Milky Chance staat al gepland voor Rock Am Ring en zou een perfect duo zijn voor de zaterdagmiddag.

Camilla Cabello

Deze Cubaanse- Amerikaanse zangeres en songwriter maakte van 2012 tot 2016 deel uit van de bekende band Fifth Harmony. In november 2016 stapte Camilla uit de groep en begon haar eigen solo carrière.

Iets waar ze trouwens geen spijt van heeft. De zangeres scoorde sindsdien top hits met ‘Crying In The Club’, ‘Havana’ en ‘OMG’. Fans verwachten in 2018 een solo album en ze staat al reeds gepland voor Lollapalooza Chile. Wellicht brengt ze ook een bezoekje aan Pinkpop.

Camilla Cabello (Cropped) - Fotocredits Elenita123 (Wikimedia Commons)

Camilla Cabello (Cropped) – Fotocredits Elenita123 (Wikimedia Commons)

Astrid S

Een aantal weken geleden gaf ze een geweldig optreden in de Melkweg van Amsterdam en momenteel tourt ze weer door haar geboorteland Noorwegen. Astrid heeft een hele mooie stem en is onder andere bekend van de hits ‘Think Before I Talk’ en ‘Such A Boy’.

In een van de velen Pinkpop forums gaf iemand een grote hint dat Astrid S volgend jaar wellicht te bewonderen is op de Brightlands Stage of 3FM stage van het Pinkpop festival.

Dit zijn voorlopig de potentiële acts voor Pinkpop 2018. Heb je een aanvulling op de lijst? Tip de redactie!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.