Jan Smeets verklapt informatie over Pinkpop 2018!

Geschreven door op 12 juli 2017 om 16:49
Pinkpop - Foto: Vj453 - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Op vrijdag 30 juni stond een voorstelling van het Pinkpop theaterstuk in Heerlen op het programma. Na afloop vond een interview met ‘Mr. Pinkpop’ Jan Smeets plaats. Hier gaf hij alvast wat informatie over de komende edities van het Limburgse festival!

Jan Smeets verklapt info over komende edities Pinkpop

Na de theatervoorstelling Pinkpop op vrijdag 30 juni vond een exclusief interview plaats met de enige echte Mr. Pinkpop Jan Smeets, in de foyer van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. De oprichter van Pinkpop werd door Toneelgroep Maastricht ondervraagd over de voorstelling, maar ook over het festival. Zo verklapte Smeets al wat informatie over Pinkpop 2018!

De drie headliners liggen al vast!

Pinkpop 2018 heeft al haar headliners al binnen! Jan Smeets liet weten dat alle headliners al vast staan en dat er niks meer veranderd zal worden. Zoals we van het festival gewend zijn, zal er altijd één pop headliner en één rock headliner staan. De derde act kan variëren: van pop of rock, tot metal of punk. Zo ook in 2018!

Smeets benadrukt dat er veel is geschoven in de festivalwereld wat betreft festival data. Zo zal Pinkpop in 2018 niet in het traditionele pinksterweekend plaatsvinden, maar op 15, 16 en 17 juni. Smeets laat weten dat de organisatie van het festival Down The Rabbit Hole niet blij is met de verschuiving van Pinkpop.

Pearl Jam en Foo Fighters

Zoals elk jaar worden ook nu weer de namen van Pearl Jam en de Foo Fighters genoemd als mogelijke headliners. Bij het noemen van de namen lijkt Jan plotseling enigszins nerveus te worden en ontwijkt hij de vragen: “Ik kan nog niks zeggen en alles is niet zeker.” Zullen Pearl Jam en/of de Foo Fighters volgend jaar dan eindelijk in Landgraaf staan?

Verder liet Jan Smeets weten naar Rock Werchter, dat van 29 juni tot 2 juli plaatsvond, af te reizen om de Foo Fighters aan het werk te zien. Na dit gezegd te hebben, knipoogt Smeets naar de interviewer. Een Nederlandse datum hebben de Foos nog niet in hun tourschema staan. Komt een show in Megaland dan eindelijk steeds dichterbij?

In 2015 stonden de Foo Fighters nog op het programma van Pinkpop. De rockers zagen zich echter genoodzaakt om deze show te cancelen, nadat frontman Dave Grohl zijn been brak tijdens een show. De band heeft dus nog steeds iets goed te maken!

“Wat komt Ed Sheeran doen?”

Smeets begint tijdens het interview ook over Ed Sheeran. Mr. Pinkpop vraag zich af waarom de superster in 2018 gaat touren: “Wat komt die nu weer doen? Die komt veel te snel terug!” Ed Sheeran stond in april nog in de Ziggo Dome.

Jan Smeets geeft toe dat Sheerans show op Glastonbury een groot succes was en dat het hem veel publiciteit heeft opgeleverd. Toch is dit niet bijzonder aldus Smeets, aangezien iedereen die op Glastonbury staat altijd veel publiciteit zal krijgen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Ed Sheeran in 2018 niet op het podium in Landgraaf zal staan. Een show op het Limburgse festival past niet in het tourschema dat de megaster onlangs aankondigde. Wel komt Ed in juni 2018 naar Nederland: hij staat twee keer in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

“Phil Collins is iets voor Duitsland”

Ook lijkt Jan Smeets geen groot fan van Phil Collins te zijn. Wanneer er gevraagd wordt of Phil Collins wellicht naar Pinkpop komt begint Smeets te lachen: “Dat is toch niks voor Pinkpop man! Dat is iets voor een of ander Duits festival.” De komst van Phil Collins naar Pinkpop zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet inzitten!

Geruchten over Beyoncé, Jay-Z en Metallica

Ondertussen gaan op internet geruchten de ronde dat de net bevallen Beyoncé in 2018 na haar show op het Amerikaanse Coachella festival naar Europa zal reizen voor een aantal festivalshows. Volgens de geruchten zou Queen B ook wel eens langs Pinkpop kunnen komen! Ook Jay-Z en Metallica worden genoemd in het geruchtencircuit.

Golden Earring op jubileumeditie

Wat we wel al zeker weten: Golden Earring en Rowwen Heze komen naar de 50ste editie van Pinkpop in 2019! Verder hoopt Jan Smeets op een reünie van de legendarische band The Police en zou hij graag Adele op het Limburgse podium zien. We wachten af!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws