Live Review: Theatervoorstelling Pinkpop: tranen, herinneringen en liefde

Geschreven door op 6 juli 2017 om 18:47

Op vrijdag 30 juni vond een van de laatste voorstellingen van de Pinkpop theatershow plaats. Artiesten Nieuws was aanwezig en genoot van een bijzondere voorstelling!

Pinkpop in het theater

Vrijdag 30 juni stond één van de laatste avonden van de Pinkpop theatervoorstelling op het programma in Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. Een bijzonder toneelstuk van Toneelgroep Maastricht, met livemuziek van Rowwen Hèze, waar alzheimer, liefde en herinneringen centraal staan.

Na afloop van de voorstelling stond Rowwen Hèze voor een exclusief miniconcert in de foyer van het theater en vond een interview met Mr. Pinkpop Jan Smeets plaats.

Verhaal: 9,5

Een man die aan alzheimer leidt vergeet steeds meer dingen. Iets wat erg heftig is om te zien vanuit de zachte rode theaterstoelen. Tot het over Pinkpop gaat! Dan weet hoofdpersoon Wiel (Huub Stapels) zich alles feilloos te herinneren.

De opbouw van de voorstelling is zeer zorgvuldig opgezet en het verhaal is goed te volgen. De overgang van het verleden naar het heden is erg duidelijk en elke keer weer slim bedacht. Het verhaal bevat humor, liefde, spanning, angst, stress, ruzies en vrolijkheid. Dat Rowwen Hèze het verhaal nog mooier maakt door er een muzikaal tintje aan te geven is alleen maar de kers op de taart.

Pinkpop theatervoorstelling - Foto Sam Reneerkens (2)

Pinkpop theatervoorstelling – Foto Sam Reneerkens (2)

Muziek: 9,3

Wanneer Rowwen Hèze de live muziek verzorgt voor een theater stuk, moet het wel goed zijn. Rowwen Hèze schreef meer dan 9 nummers speciaal voor dit Pinkpop theaterstuk. De liedjes ‘Pinkpop Paradijs’, ‘Hemelwater’, ‘Ienzame Man’ en nog veel meer top liedjes worden gedurende het stuk live ten gehore gebracht door de Limburgse band.

Rowwen Hèze zingt niet alleen, ze zorgen ook voor de geluidseffecten! Huilende honden, lachend festival publiek of gillende mannen; de band zorgde ook voor deze grappige geluidseffecten.

Decor: 7,7

Het decor ziet er op het eerste gezicht simpel uit, maar wanneer er plots waterdruppels naar beneden beginnen te vallen zijn veel mensen blij verrast. De regenbui die in delen van de show gebruikt wordt maken sommige scènes extra speciaal.

Sfeer: 8,2

Met de sfeer in de zaal zit het wel goed! De ‘oudere generatie’ is in overvloed aanwezig terwijl er zich maar een tiental jongeren in de zaal bevindt.

Het publiek begrijpt het verhaal, lacht waar dat moet en enkele vrouwen laten de tranen de vrije loop aan het einde van het stuk. Bij het exclusieve concert van Rowwen Hèze na afloop van de voorstelling, blijkt dat er een heleboel mannelijk Rowwen Hèze-fans aanwezig waren!

Totaal: 8,7

Deze voorstelling weet het publiek fantastisch te raken. Voor de mensen die voorafgaand een Pinkpop-geschiedenisles verwachtten bleek niets minder waar: de voorstelling staat in het teken van alzheimer en familieherinneringen, met daartussen een Pinkpop-verhaallijn.

Het geweldige Rowwen Hèze zorgt voor fantastische live muziek, hoofdrolspelers Huub Stapel en Henriëtte Tol zitten goed in hun rol en laten acteerkunsten van de bovenste plank zien en het onderwerp alzheimer zorgt voor emotie bij het publiek.

Pinkpop de voorstelling is een emotioneel en muzikaal liefdeskunstwerk in het theater, dat nog lang in je hoofd blijft zitten. De boodschap van deze voorstelling is toch wel het belangrijkst: leef nu het nog kan, voordat je al je mooie herinneringen kwijt bent.

Er staan helaas geen voorstellingen meer gepland, maar we hopen (en verwachten) dat dit bijzondere en succesvolle stuk snel weer in het theater zal verschijnen!

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Persconferentie: “Verdachte Pinkpop-aanrijding meldt zich, motief onbekend” De bestuurder van het witte bestelbusje dat maandagochtend op vier bezoekers van Pinkpop in reed, heeft zich zelf bij de politie gemeld. Dat werd zoju...
Bestelbus rijdt in op Pinkpopgangers: dode en zwaargewonden Een bestelbus is maandagochtend vroeg ingereden op vier Pinkpopgangers, nabij de ingang van Camping B. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, wa...
Claudia de Breij in Nederlandse theaters met voorstelling ‘NU’ Claudia de Breij staat weer in de Nederlandse theaters met haar voorstelling 'NU'. Vorig jaar moest de cabaretière haar shows verplicht uitstellen na ...
‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets met spoed aan hart geopereerd Pinkpop-directeur Jan Smeets heeft woensdag een hartoperatie ondergaan. Pinkpop meldt op haar website dat de operatie geslaagd is en dat Smeets inmidd...
Julika Marijn met ‘Uit Verdriet Geboren’ naar Nederlandse theaters Julika Marijn gaat met het stuk 'Uit Verdriet Geboren' vanaf dit najaar wederom langs Nederlandse theaters. In de voorstelling duikt de theatermaakste...
Pak je agenda er maar bij: Pinkpop 2018 maakt tijdschema bekend! Laat het plannen maar beginnen: Pinkpop 2018 heeft haar tijdschema bekendgemaakt! Welke artiesten wil jij sowieso zien tijdens de aankomende editie va...

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu