Live Review: Theatervoorstelling Pinkpop: tranen, herinneringen en liefde

Geschreven door op 6 juli 2017 om 18:47

Op vrijdag 30 juni vond een van de laatste voorstellingen van de Pinkpop theatershow plaats. Artiesten Nieuws was aanwezig en genoot van een bijzondere voorstelling!

Pinkpop in het theater

Vrijdag 30 juni stond één van de laatste avonden van de Pinkpop theatervoorstelling op het programma in Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. Een bijzonder toneelstuk van Toneelgroep Maastricht, met livemuziek van Rowwen Hèze, waar alzheimer, liefde en herinneringen centraal staan.

Na afloop van de voorstelling stond Rowwen Hèze voor een exclusief miniconcert in de foyer van het theater en vond een interview met Mr. Pinkpop Jan Smeets plaats.

Verhaal: 9,5

Een man die aan alzheimer leidt vergeet steeds meer dingen. Iets wat erg heftig is om te zien vanuit de zachte rode theaterstoelen. Tot het over Pinkpop gaat! Dan weet hoofdpersoon Wiel (Huub Stapels) zich alles feilloos te herinneren.

De opbouw van de voorstelling is zeer zorgvuldig opgezet en het verhaal is goed te volgen. De overgang van het verleden naar het heden is erg duidelijk en elke keer weer slim bedacht. Het verhaal bevat humor, liefde, spanning, angst, stress, ruzies en vrolijkheid. Dat Rowwen Hèze het verhaal nog mooier maakt door er een muzikaal tintje aan te geven is alleen maar de kers op de taart.

Pinkpop theatervoorstelling - Foto Sam Reneerkens (2)

Pinkpop theatervoorstelling – Foto Sam Reneerkens (2)

Muziek: 9,3

Wanneer Rowwen Hèze de live muziek verzorgt voor een theater stuk, moet het wel goed zijn. Rowwen Hèze schreef meer dan 9 nummers speciaal voor dit Pinkpop theaterstuk. De liedjes ‘Pinkpop Paradijs’, ‘Hemelwater’, ‘Ienzame Man’ en nog veel meer top liedjes worden gedurende het stuk live ten gehore gebracht door de Limburgse band.

Rowwen Hèze zingt niet alleen, ze zorgen ook voor de geluidseffecten! Huilende honden, lachend festival publiek of gillende mannen; de band zorgde ook voor deze grappige geluidseffecten.

Decor: 7,7

Het decor ziet er op het eerste gezicht simpel uit, maar wanneer er plots waterdruppels naar beneden beginnen te vallen zijn veel mensen blij verrast. De regenbui die in delen van de show gebruikt wordt maken sommige scènes extra speciaal.

Sfeer: 8,2

Met de sfeer in de zaal zit het wel goed! De ‘oudere generatie’ is in overvloed aanwezig terwijl er zich maar een tiental jongeren in de zaal bevindt.

Het publiek begrijpt het verhaal, lacht waar dat moet en enkele vrouwen laten de tranen de vrije loop aan het einde van het stuk. Bij het exclusieve concert van Rowwen Hèze na afloop van de voorstelling, blijkt dat er een heleboel mannelijk Rowwen Hèze-fans aanwezig waren!

Totaal: 8,7

Deze voorstelling weet het publiek fantastisch te raken. Voor de mensen die voorafgaand een Pinkpop-geschiedenisles verwachtten bleek niets minder waar: de voorstelling staat in het teken van alzheimer en familieherinneringen, met daartussen een Pinkpop-verhaallijn.

Het geweldige Rowwen Hèze zorgt voor fantastische live muziek, hoofdrolspelers Huub Stapel en Henriëtte Tol zitten goed in hun rol en laten acteerkunsten van de bovenste plank zien en het onderwerp alzheimer zorgt voor emotie bij het publiek.

Pinkpop de voorstelling is een emotioneel en muzikaal liefdeskunstwerk in het theater, dat nog lang in je hoofd blijft zitten. De boodschap van deze voorstelling is toch wel het belangrijkst: leef nu het nog kan, voordat je al je mooie herinneringen kwijt bent.

Er staan helaas geen voorstellingen meer gepland, maar we hopen (en verwachten) dat dit bijzondere en succesvolle stuk snel weer in het theater zal verschijnen!

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Jan Smeets: “Pinkpop moet prijzen weekendkaarten verhogen” Weekendkaarten voor de komende editie van Pinkpop worden duurder. Dit onthulde festivalbaas Jan Smeets in gesprek met 'Festileaks'."Weekendticke...
Pinkpop bevestigt geruchten: Bruno Mars sluit laatste dag af! De geruchten zijn bevestigd! Pinkpop heeft haar tweede headliner aangekondigd. Bruno Mars sluit de laatste dag van het festival af, op zondag 17 juni....
Potentiële Line-up Pinkpop 2018: Welke artiesten kunnen we verwachten? Welke artiesten komen tijdens Pinkpop 2018 optreden? We hebben de potentiële headliners voor je op een rijtje gezet. Enjoy!Mogelijke line-up Pin...
Foo Fighters toegevoegd aan line-up Pinkpop 2018 De eerste headliner van Pinkpop 2018 is bekend gemaakt! In 2017 was het festival volgens velen geen succes, maar festivalliefhebbers zijn nu al enthou...
Jan Smeets verklapt informatie over Pinkpop 2018! Op vrijdag 30 juni stond een voorstelling van het Pinkpop theaterstuk in Heerlen op het programma. Na afloop vond een interview met 'Mr. Pinkpop' Jan ...
Top 10 grote meerdaagse festivals waar je geweest moet zijn! Het festivalseizoen is weer begonnen! Waar veel festivals slechts één dag duren, zijn er natuurlijk ook ontelbare meerdaagse festivals. Weet jij nog n...

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu