Live Review: Theatervoorstelling Pinkpop: tranen, herinneringen en liefde

Geschreven door op 6 juli 2017 om 18:47

Op vrijdag 30 juni vond een van de laatste voorstellingen van de Pinkpop theatershow plaats. Artiesten Nieuws was aanwezig en genoot van een bijzondere voorstelling!

Pinkpop in het theater

Vrijdag 30 juni stond één van de laatste avonden van de Pinkpop theatervoorstelling op het programma in Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. Een bijzonder toneelstuk van Toneelgroep Maastricht, met livemuziek van Rowwen Hèze, waar alzheimer, liefde en herinneringen centraal staan.

Na afloop van de voorstelling stond Rowwen Hèze voor een exclusief miniconcert in de foyer van het theater en vond een interview met Mr. Pinkpop Jan Smeets plaats.

Verhaal: 9,5

Een man die aan alzheimer leidt vergeet steeds meer dingen. Iets wat erg heftig is om te zien vanuit de zachte rode theaterstoelen. Tot het over Pinkpop gaat! Dan weet hoofdpersoon Wiel (Huub Stapels) zich alles feilloos te herinneren.

De opbouw van de voorstelling is zeer zorgvuldig opgezet en het verhaal is goed te volgen. De overgang van het verleden naar het heden is erg duidelijk en elke keer weer slim bedacht. Het verhaal bevat humor, liefde, spanning, angst, stress, ruzies en vrolijkheid. Dat Rowwen Hèze het verhaal nog mooier maakt door er een muzikaal tintje aan te geven is alleen maar de kers op de taart.

Pinkpop theatervoorstelling - Foto Sam Reneerkens (2)

Pinkpop theatervoorstelling – Foto Sam Reneerkens (2)

Muziek: 9,3

Wanneer Rowwen Hèze de live muziek verzorgt voor een theater stuk, moet het wel goed zijn. Rowwen Hèze schreef meer dan 9 nummers speciaal voor dit Pinkpop theaterstuk. De liedjes ‘Pinkpop Paradijs’, ‘Hemelwater’, ‘Ienzame Man’ en nog veel meer top liedjes worden gedurende het stuk live ten gehore gebracht door de Limburgse band.

Rowwen Hèze zingt niet alleen, ze zorgen ook voor de geluidseffecten! Huilende honden, lachend festival publiek of gillende mannen; de band zorgde ook voor deze grappige geluidseffecten.

Decor: 7,7

Het decor ziet er op het eerste gezicht simpel uit, maar wanneer er plots waterdruppels naar beneden beginnen te vallen zijn veel mensen blij verrast. De regenbui die in delen van de show gebruikt wordt maken sommige scènes extra speciaal.

Sfeer: 8,2

Met de sfeer in de zaal zit het wel goed! De ‘oudere generatie’ is in overvloed aanwezig terwijl er zich maar een tiental jongeren in de zaal bevindt.

Het publiek begrijpt het verhaal, lacht waar dat moet en enkele vrouwen laten de tranen de vrije loop aan het einde van het stuk. Bij het exclusieve concert van Rowwen Hèze na afloop van de voorstelling, blijkt dat er een heleboel mannelijk Rowwen Hèze-fans aanwezig waren!

Totaal: 8,7

Deze voorstelling weet het publiek fantastisch te raken. Voor de mensen die voorafgaand een Pinkpop-geschiedenisles verwachtten bleek niets minder waar: de voorstelling staat in het teken van alzheimer en familieherinneringen, met daartussen een Pinkpop-verhaallijn.

Het geweldige Rowwen Hèze zorgt voor fantastische live muziek, hoofdrolspelers Huub Stapel en Henriëtte Tol zitten goed in hun rol en laten acteerkunsten van de bovenste plank zien en het onderwerp alzheimer zorgt voor emotie bij het publiek.

Pinkpop de voorstelling is een emotioneel en muzikaal liefdeskunstwerk in het theater, dat nog lang in je hoofd blijft zitten. De boodschap van deze voorstelling is toch wel het belangrijkst: leef nu het nog kan, voordat je al je mooie herinneringen kwijt bent.

Er staan helaas geen voorstellingen meer gepland, maar we hopen (en verwachten) dat dit bijzondere en succesvolle stuk snel weer in het theater zal verschijnen!

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
LIVE: Pinkpop onthult line-up tijdens Perspresentatie 2018! Het is zover! Hoog tijd voor de jaarlijkse perspresentatie van Pinkpop 2018! Welke artiesten zullen aankomende zomer op de podia in Landgraaf staan? A...
Pinkpop 2018: Wat weten we en wat kunnen we verwachten? Morgen vindt traditiegetrouw de Pinkpop Perspresentatie plaats in Paradiso Amsterdam. Jan Smeets zal de line-up, de ticket prijzen en nog veel meer be...
Vrienden van Amstel LIVE! en Flying Dutch komen met ‘De Vliegende Vrienden’ De Vrienden van Amstel LIVE! en Flying Dutch komen eenmalig samen voor een bijzonder event! De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! vindt op 15 septemb...
Britse rockband Editors bevestigt zichzelf voor Pinkpop 2018 Uitstekend nieuws voor Editors fans! Frontman Tom Smith bevestigt tijdens een interview met 3FM dat de heren in 2018 op Pinkpop staan. Editors naa...
Line-up De Vrienden van Amstel LIVE! 2018 onthuld! De organisatie van De Vrienden van Amstel LIVE! 2018 heeft haar line-up onthuld! Onder meer Kensington, BLØF, Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Rowwen Hèze...
Nothing But Thieves toegevoegd aan line-up van Pinkpop Nothing But Thieves won de 'popular vote' en is dus toegevoegd aan de line-up van het festival. De band staat op zaterdag 16 juni op het podium van he...

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu