Pinkpop 2017 geruchtenmachine: Halsey, Zara Larsson, Rancid, Marco Borsato, Kodaline en meer!

Geschreven door op 15 november 2016 om 13:32
Logo: Pinkpop Header pinkpop 2018

Na de aankondiging van Green Day en System Of A Down op Pinkpop 2017 kunnen we niet wachten op de rest van de line-up! Er zijn artiesten weggevallen maar ook nieuwe bijgekomen! Hieronder een update over de mogelijke artiesten die een optreden gaan geven op Pinkpop 2017.

Dit artikel wordt regelmatig geüpdatet met de nieuwste geruchten voor Pinkpop 2017!

font-awesome_4-7-0_check-circle-o_256_0_2ecc71_none

Pinkpop perspresentatie

Woensdag 8 maart zal Artiesten Nieuws live verslag doen vanuit Paradiso in Amsterdam. Hier wordt dan de hele line-up van Pinkpop bekend gemaakt. Kan je niet wachten? Je kan dan nog even genieten van onderstaande geruchtenlijst.

font-awesome_4-7-0_check-circle-o_256_0_2ecc71_none

Wat we nu weten van Pinkpop 2017:

 

 • Het festival zal een nieuw genre krijgen. Jan Smeets heeft aangekondigd meer dance en hip hop te willen hebben.
 • Jan Smeets kondigde aan dat er in 2017 minder “classic” artiesten zullen komen zoals Bruce Springsteen en The Rolling Stones.
 • Begin 2017 worden er pas weer nieuwe namen bekend gemaakt.
 • Nog nooit is er van te voren zoveel ophef geweest over een gerucht van een artiest ( Justin Bieber).
 • De officiële persconferentie zal pas in maart 2017 plaatsvinden. Iets later dan normaal.
 • Pinkpop vindt plaats gedurende het pinksterweekend: 3, 4 en 5 juni 2017.
 • Green Day (headliner) en System Of A Down (sub headliner) zijn al bevestigd!
 • Geruchten die een grote kans hebben op Pinkpop te staan: Mumford&Sons, Macklemore en Ryan Lewis! Martin GARRIX en Kings of Leon zijn inmiddels bevestigd.
 • Richard Ashcroft van The Verve en Justin Bieber zijn inmiddels ook toegevoegd aan de line-up.

Geruchten:

Justin Bieber

font-awesome_4-7-0_check-circle-o_256_0_2ecc71_none

Op 15 februari liet de Pinkpop organisatie weten dat Bieber op Pinkpop staat. Onderstaande tekst gaf ons al de vermoedens dat de Canadese super ster op de festivalweide van Pinkpop te bewonderen zou zijn deze zomer.

Waarom is er een kans dat Justin Bieber naar Pinkpop 2017 komt?

 • De grote popster is reeds samen met Martin Garrix bevestigd voor het Italiaanse I Days Festival. De popster heeft aangekondigd flink wat festivals te gaan doen in 2017. Naast I Days staat de zanger 5 juni op het Deense Jydsk Væddeløbsbane, op 7 juni is hij te vinden bij het Noorse Den Store Sommerfesten en 10 juni staat hij op het Zweedse Summerburst Festival. Pinkpop vindt 3, 4 en 5 juni plaats, dus op 3 juni zou Justin Bieber prima op Pinkpop kunnen staan.
 • I Days deelt vaker headliners met Pinkpop, dit jaar bijvoorbeeld headliner Green Day.
 • Jan Smeets liet al weten dat ‘grote’ headliners niet meer te boeken waren. Deze grote headliners (Pearl Jam, Radiohead, Foo Fighters) gaan wel naar Rock Werchter en andere grote festivals. Er blijft dus weinig keuze over, dus Justin Bieber zou dan een headliner kunnen zijn.
 • Jan Smeets en MOJO weten dat Justin Bieber nu al een legende is, hij zou dus zonder twijfel een headliner kunnen zijn.
 • Justin Bieber is een dure headliner, maar lang niet zo duur als sir Paul McCartney. De dag dat Justin Bieber komt zou dus gedeeld kunnen worden met Martin Garrix.

Waarom niet?

 • Het publiek van Pinkpop zal minder gevarieerd worden. Er zullen veel meer tienermeisjes zijn dan normaal, wat de organisatie misschien niet wil. Hierdoor dalen ook de inkomsten, want ja die volwassenen drinken wel wat meer biertjes dan dat ene bekertje cola van tienermeisjes.
 • Jan Smeets liet al weten geen fan te zijn van Rihanna, of hij dan wél van een playbackshow houdt van Justin Bieber lijkt onwaarschijnlijk.
 • Uit een tweet blijkt dat Justin Bieber zijn optreden voor Pinkpop zou hebben afgelast. We weten echter niet of dit een geloofwaardige tweet is. 
YouTube player

Halsey

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze Amerikaanse zangeres staat al op veel andere festivals. Ook staat ze gepland als support act bij menige andere concerten van Bieber. Halsey past perfect bij de namen die op zaterdag naar Pinkpop komen. De zangeres is onder andere bekend van haar hits New Americana en Colors.

YouTube player

Rancid

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneOveral waar Green Day in 2017 optreedt is de support act Rancid te vinden. We zouden dus niet raar opkijken als Rancid op dezelfde dag optreedt als Green Day. Want Green Day en Rancid staan ondertussen bekend als de echte package deal. Rancid is onder andere bekend van de hit Time Bomb.

YouTube player

Kodaline

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze betoverende band weet altijd de gevoelens te raken van elke festivalbezoeker. De band staat al voor wat andere festivals gepland. De band stond in 2013 en 2014 ook op Pinkpop. All I want is een van de meest bekende hits van deze band.

YouTube player

Zara Larsson

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneZara staat gedurende het Pinkpo weekend op het Summerburst festival. Een weekje daarna staat ze op Isle Of Wight. Zien we haar op de zondag of maandag op het Pinkpop terrein? Met Ain’t My Fault en Lush Life weet Zara voor lange tijd in de hitlijsten te staan van verschillende radio stations.

YouTube player

Marco Borsato

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneNederlandse trots blijft in onze geruchten terug komen. Naast Guus Meeuwis maakt ook Marco een kans om op Pinkpop te staan. Marco liet weten altijd al eens graag op Pinkpop te willens staan. Omdat Borsato veel festivals bezoekt deze zomer en een week voor Pinkpop bij Pop On Top in Valkenburg optreedt is er een kans dat Marco ook op Pinkpop staat. Borsato is een van de meest succesvolle Nederlandse zangers ooit. Hij brak onder andere door met zijn hit Rood:

YouTube player

Axwell ^Ingrosso, Steve Aoki en Deadmau5

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze grote dance namen staan op Summerburts festival in Stockholm, wat een week na Pinkpop plaatsvindt. Omdat er veel Nederlandse dj’s afvallen in verband met Flying Dutch zijn dit grote kanshebbers voor Pinkpop.

Beyoncé

font-awesome_4-7-0_times-circle-o_256_0_c0392b_none

Omdat Bieber de derde headliner is van Pinkpop is het onwaarschijnlijk dat er genoeg budget over is voor Beyoncé. Daarnaast is de Amerikaanse zangeres hoogzwanger en wordt het lastig voor haar om dan optredens te gaan geven.

Waarom is er een kans dat Beyoncé naar Pinkpop komt:

Met haar nieuwe album Lemonade wist ze vorig jaar de wereld op zijn kop te zetten. Waterbakken, mega grote led schermen, de mooiste kostuums en de grootste dance moves, Beyonce is een waar spektakel om live te zien. Door de tweet rondom het Justin Bieber gerucht lijkt er nog een plaats over te zijn voor de categorie ‘anders’. Beyonce zou dus een Pinkpop headliner kunnen zijn als Justin niet komt. Beyoncé liet al weten dat ze in 2017 naar Nederland komt het blijft onduidelijk of ze het over festivals of concerten had. U2 staat al in de Amsterdam ArenA dus het zou ‘bijzonder’ zijn als de zangeres in dezelfde periode ook in de ArenA staat. Komt ze echt naar Pinkpop? “Als Beyoncé zich voordoet zou ik haar onmiddellijk contacteren, ik zou ook de hele tijd op het podium blijven. Zolang het maar binnen ons budget past. Rihanna is de k3 van de pop muziek. Rihanna heeft mindere muziek…”, aldus Jan Smeets gedurende het slotinterview van Pinkpop 2016. Het blijft afwachten…maar misschien horen we straks de magische klanken van Halo over de festival weide van Pinkpop.  

YouTube player

David Guetta

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDavid Guetta past perfect binnen het rijtje Major Lazer, Kygo, Aviici en Martin Garrix. Guetta staat al gepland voor Isle Of Wight , een festival dat in dezelfde periode als Pinkpop plaatsvind. Is Guetta de tweede grote dance act van Pinkpop 2017? 

YouTube player

Hans Zimmer

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneHans Zimmer op Pinkpop? Wat? Het zou zomaar kunnen… Het moderne en bekendste popfestival van Amerika genaamd Coachella liet 3 januari weten dat de wereldbekende componist Hans Zimmer op het festival staat. Heel bijzonder. Het tourschema van Zimmer laat zien dat hij gedurende de periode van Pinkpop het Europese publiek op flink wat concerten trakteert, waaronder ook in Nederland. 3 en 5 juni zijn nog twee gaten in de agenda van Zimmer. Het zou raar zijn, maar ja, met Justin Bieber als Pinkpopgerucht is niks meer raar. Zimmer zit wel rond begin juni de hele tijd in het oosten van Europa het zou bijzonder zijn als hij dus speciaal voor Pinkpop naar het westen vliegt. Toch is er een kans dat Zimmer op Pinkpop staat. Hans Zimmer is onder andere bekend van de soundtracks van The Lion King, Gladiator, Pirates Of The Carribean en nog veel meer.

YouTube player

Maroon 5

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDe bekende popband Maroon 5 staat een weekje voor Pinkpop op het Bottlerock Festival. Het tourschema van de band is ook niet erg voorspellend. Het hele voorjaar zit de band in Amerika. Maar na Bottlerock tot eind september zijn er opeens helemaal geen optredens meer. Komt Maroon 5 naar Europa? En misschien zelfs ook naar Pinkpop? Maroon 5 is onder andere bekend van de hits Animals, Don’t Wanna Know, Maps, Moves Likes Jagger en Payphone.

YouTube player

Ed Sheeran / John Mayer

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneEd Sheeran heeft in januari zijn nieuwe album uitgebracht. Er is dus een kans dat Ed weer liveshows gaat geven. En misschien zelfs festivals. Ed Sheeran stond al eerder op Pinkpop (2014) met zijn gitaar en dat was een groot succes. Of doet Ed toch nog even rustig aan en gaat hij nog even geen festivals doen? Tot nu toe blijft op de website van Ed Sheeran de pagina liveshows helemaal leeg. Het blijft afwachten maar de kans is er. Ook John Mayer brengt dit jaar een nieuw album uit en stond reeds eerder op Pinkpop. We blijven het afwachten.

YouTube player

Pierce Brothers

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDit Australische duo stond in 2015 al eens op Pinkpop. Met een Nederlandse manager, een tourschema voor 2017 en een nieuw album is de kans groot dat ze dit jaar weer op Pinkpop staan. De broers vertelden deze zomer in Heerlen dat ze weer heel graag op Pinkpop willen staan. Vorig jaar is het ze niet gelukt, omdat ze geen nieuw album hadden uitgebracht. In 2017 verschijnt er een nieuw album van de Pierce Brothers. De broers weten met de raarste instrumenten muziek te maken, die geïnspireerd is op die van Mumford & Sons.

UPDATE 9-12: De broers hebben inmiddels bekend gemaakt een grote tour te gaan doen in het voorjaar van 2017 door Australië. Verder staan ze eind juli op een festival in Tsjechië.

YouTube player

Macklemore & Ryan Lewis

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDit geweldige muzikale duo, onder andere bekend van de hits Thrift Shop en Downtown, staat ingepland voor Rock Am Ring 2017. Rock Am Ring vindt dit jaar in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop. Verder stond het duo vorig jaar op het Belgische Rock Werchter: een van de grootste concurrenten van Pinkpop. Ook heeft Jan Smeets laten weten dat hij meer rap en hiphop op het festival wil. Macklemore & Ryan Lewis zou een perfecte pre-headliner zijn.

YouTube player

Martin Garrix

font-awesome_4-7-0_check-circle-o_256_0_2ecc71_noneDe jonge nummer 1-dj zou een perfecte opvolger zijn van Kygo en Aviici. Lees meer hierover in een speciaal artikel.

UPDATE 12-12: Martin Garrix is aan de line-up van Pinkpop toegevoegd!

YouTube player

Kings of Leon

font-awesome_4-7-0_check-circle-o_256_0_2ecc71_noneZe staan al op Mad Cool Festival, Rock Werchter en Tinderbox. Er is dus een kans dat Kings Of Leon op Pinkpop staat. De band bracht recentelijk een nieuw album uit genaamd Walls. De band is onder andere bekend van de hit “Sex On Fire”. We zien Kings Of Leon als een perfecte pre-headliner van Green Day.

UPDATE 12-12: Ook Kings of Leon komt naar Pinkpop 2017.

YouTube player

Rag ‘N’ Bone Man

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze stoere kerel is bekend van de hit Human. Het is een artiest die nog niet heel erg bekend is maar die wel op weg is om dit te worden. De zanger komt ook naar Rock Am Ring 2017: een perfecte artiest voor in de tent?

YouTube player

Bastille

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze band stond al vaker op Pinkpop (2013 en 2014) en ook dit jaar stond deze band op de mainstage. Ze staan volgend jaar op Rock Am Ring en hebben hun nieuwe album Wild World pas uitgebracht.

YouTube player

The Script

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneEen vaste Pinkpopklant kan het niet ontkennen maar om de een of twee jaar staat de Ierse band op de mainstage van Pinkpop. De band brengt binnenkort alweer een nieuw album uit. Zien we de Ieren met Pinksteren weer in Landgraaf?

YouTube player

Passenger

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze topzanger, bekend van zijn hit Let Her Go, bracht eind september dit jaar zijn album genaamd Young As The Morning Old As The Sea uit. Verder is op de website van de singer-songwriter te zien dat hij veel concerten zal geven in Europa, Australië en in de Verenigde Staten in 2017, maar na eind april stopt hij met toeren. Passenger heeft echter bekendgemaakt in de zomer flink wat festivals te gaan doen. In 2013 stond hij ook op Pinkpop, wat een groot succes werd.

YouTube player

The Vamps

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneNa de band All Time Low bij de editie van 2016 is The Vamps een logische opvolger. The Vamps is een boyband maar dan met veel pit en gierende gitaren! De band gaat in 2017 flink toeren en heeft al eerder een aantal festivals gedaan. Volgens de website van The Vamps toeren ze in mei en juni door Europa; Pinkpop zou dan kunnen. Tot nu toe heeft de band het echter alleen gehad over stadionconcerten en nog niet specifiek over festivals.

YouTube player

The Weeknd (headliner/sub-headliner)

font-awesome_4-7-0_times-circle-o_256_0_c0392b_noneIn april staat deze geweldige artiest op Lollapalooza. Het is wel een heel nieuw genre voor Pinkpop dus of Jan het ziet zitten om deze artiest te boeken is nog maar de vraag. The Weeknd is onder andere bekend van de hit Starboy.

UPDATE 9-12: The Weeknd blijkt toch nog concerten in Amerika te geven gedurende het Pinkpop Weeknd van 2017. The Weeknd staat daardoor definitief niet op Pinkpop.

YouTube player

Guus Meeuwis

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_none

Guus is onder andere bekend van zijn hits Brabant, Het Dondert en Bliksemt en Geef Mij Nu Je Angst. Guus Meeuwis liet al eerder weten graag op Pinkpop te willen staan, verder past hij bij Lionel Richie die vorig jaar als een soort golden oldie werd gezien. Guus staat 2 juni al op een ander festival en een weekje na Pinkpop geeft hij zijn eigen Zachte G concerten in Eindhoven.  De zanger is dus druk bezig gedurende de periode van Pinkpop. Op het forum van Festileaks liet een anonieme bezoeker weten dat iemand van het Pinkpop team hem heeft toegezegd dat Guus definitief naar Pinkpop komt! Het blijft afwachten. 

YouTube player

 Queens Of The Stone Age (sub-headliner)

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDe band is van plan flink te gaan toeren in Europa. In welke landen ze dit zullen doen, is nog niet bekend. Queens Of The Stone Age zou perfect passen in het muziekgenre van Pinkpop.

YouTube player

Linkin Park (headliner/sub-headliner)

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneRock Werchter heeft ze al aangekondigd en verder staan ze nog op een aantal andere festivals in Europa. In 2012 stond deze groep al eerder op de mainstage als headliner.

YouTube player

The Rolling Stones (headliner)

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_none

Bieber is de derde headliner. The Rolling Stones zou alleen een headliner plaats kunnen hebben. Het is dus niet mogelijk dat we dit jaar weer van The Stones kunnen genieten.

Waarom is er een kans dat The Rolling Stones naar Pinkpop komt:

de band stond al eens eerder op Pinkpop. De editie van 2014 bleek een succes te zijn door de Rolling Stones. Volgens geruchten staan de Stones ingepland voor Rock In Vienna. Fansites van de Rolling Stones laten weten dat de band meer festivals gaat doen naast Rock In Vienna. Goffertpark in Nijmegen wordt genoemd maar ook Pinkpop. Afwachten dus! 

YouTube player

Imagine Dragons

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDe Amerikaanse indie- rockband Imagine dragons staan gedurende het weekend van Pinkpop op het poolse Orange Warsaw festival. De band zou een headliner of sub-headliner kunnen zijn. Imagine Dragons brak onder andere door met de hit Demons. De Imagine Dragons staan ook op het Zwitserse Gurtenfestival en het Tsjechische Colours Of Ostrava. De kans dat ze naar Pinkpop komen wordt dus steeds groter. Rock Werchter bevestigde negen december dat Imagine Dragons ook op het Belgische festival staat.

YouTube player

Don Diablo, Oliver Heldens, Marshmello (dance)

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze drie top-dj’s staan op veel festivals ingepland aankomend festivalseizoen. De kans is dus groot dat Pinkpop ze dit jaar ook boekt. Beiden mannen zouden perfect een plaatje kunnen draaien in de tent, waar we vorig jaar een sugar kick kregen van Robin Schulz.

Naast deze drie dj’s zien we ook een kans dat Afrojack, Lost frequencies, Calvin Harris, David Guetta of Galantis naar Landgraaf komen. Jan wist ons in 2015 te verassen met Aviici en in 2016 met Kygo, Major Lazer en Robin Schulz. Al deze dj’s toeren bijna het hele hele jaar door; het is dus lastig om te zeggen wie er wel en niet komt.

YouTube player

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneBekend van Final Song en haar samenwerking met Major Lazer. Deze betoverende zangeres staat al geboekt voor Roskilde en Lollapalooza.

YouTube player

Chef’s Special

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneIn 2014 stonden ze al op Pinkpop. De mannen heb aangekondigd in maart met een nieuw album te komen. Ook hebben ze aangegeven weer festivals in Nederland willen gaan doen. De band brak door met de hit In Your Arms.

YouTube player

Mumford & Sons

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneEind juli en begin augustus staat deze top groep op het Frequency Festival in Oostenrijk verder staan ze op Zürich Open Air in Zwitserland. Ze stonden al eerder op Pinkpop. De groep is onder andere bekend van hun hit The Cave. The Pierce Brothers die ook op ons geruchtenlijstje staat is geïnspireerd door deze groep. Misschien een samenwerking van Mumford & Sons en The Pierce Brothers op Pinkpop 2017. Of toert Mumford & Sons toch nog door de Verenigde Staten gedurende het Pinksterweekend? Jan Smeets heeft in ieder geval aangegeven deze band als een echte Pinkpop act te zien! Ook is de band al bevestigd voor een ander Nederlands festival: Lowlands.

YouTube player

Simple Plan

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneSimple Plan heeft veel overeenkomsten met All Time Low. All Time Low stond vorig jaar op Pinkpop en dat bleek een groot succes te zijn! De Canadese punkpopband Simple Plan stond al eerder op Pinkpop en brak onder andere door met de hits Summer Paradise en Welcome To My Life. 10 juni staat de groep op het Engelse Download Festival en 14 juni op Nova Rock in Oostenrijk. De kans is dus reëel dat Simple Plan ook op Pinkpop staat.

YouTube player

Aerosmith

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze topband heeft een concert gepland voor maandag 5 juni in Denemarken en op vrijdag 2 juni staan ze in Tauron Arena van Polen. Verder staan ze donderdag 8 juni op het Sweden Rock Festival. Er is dus een kans dat Aerosmith naar Pinkpop komt. Wij zouden het super tof vinden! Aerosmith staat ook op Download Festival wat van 9 tot en met 11 juni plaatsvindt!

YouTube player

Of Mice & Men

font-awesome_4-7-0_question-circle-o_256_0_f39c12_noneDeze band die toch wel een wat hardere muziek heeft staat al op Download Festival (9-11 juni), Roskilde en Nova Rock. Pinkpop 2017? Het zou kunnen!

YouTube player

Meer geruchten

Naast al deze geruchten hebben ook deze namen een kans om op Pinkpop te staan. Ze touren in dezelfde periode als Pinkpop en ze passen perfect binnen het Pinkpop genre! Het gaat om de volgende namen: Biffy Clyro, Lana Del Rey, Kungs, Mike Perry, Nerve, Justice, Prophets Of Rage, Years en Years. Natuurlijk blijven er nog een heleboel geruchten over.

Artiesten die (waarschijnlijk) niet naar Pinkpop 2017 komen

font-awesome_4-7-0_times-circle-o_256_0_c0392b_noneJan Smeets liet recentelijk weten dat Pearl Jam, Radiohead en Foo Fighters toch niet naar Pinkpop 2017 komen. Vlak na de editie van 2016 liet de organisator weten dat Pearl Jam pertinent stond ingepland; dit blijkt uiteindelijk gelogen te zijn. Dat Coldplay naar Pinkpop komt blijft onwaarschijnlijk. Tot nu toe heeft de band alleen besloten grote stadionconcerten te gaan doen in Europa. Daarnaast is het ook vrijwel zeker dat U2 en The Weeknd niet op Pinkpop zullen optreden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.