Vier de vrijheid met 14 Bevrijdingsfestivals op 5 mei

Geschreven door op 1 mei 2015 om 11:13
Jett Rebel - Fotograaf: Oscar Anjewierden - Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0)

Waar ga je komende dinsdag Bevrijdingsdag vieren? De beste Nederlandse artiesten als Jett Rebel, Dotan en MainStreet wijzen je de weg.

Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert dit jaar weer 14 festivals met de beste Nederlandse artiesten.

Waar zijn de Bevrijdingsfestivals?

Dit jaar kan je weer gaan genieten van een gratis bevrijdingsfestival. Sterker nog: als je fanatiek bent en stevig op het gaspedaal van je auto trapt, kan je misschien getuige zijn van 14 gratis festivals. Net als andere jaren worden er namelijk in de 14 grootste steden van Nederland optredens gegeven van allerlei bekende Nederlandse artiesten. Tevens wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd op de festivals. Ook zullen de artiesten stil staan bij vrijheid in tegenstelling tot onvrijheid in de rest van de wereld. Wil je weten in welke steden je kunt gaan genieten van een bevrijdingsfestival? Kijk dan even op deze website.

Artiesten en ambassadeurs

In principe bepaald ieder festival zelf welke artiesten er komen optreden. Het enige waar Comité 4 en 5 mei sowieso voor zorgt dit jaar zijn vier ambassadeurs, vier artiesten. Alle bevrijdingsfestivals zullen worden vergezeld door minimaal één artiest/ambassadeur. Middels een helikopter worden de artiesten van de ene plaats naar de andere gebracht. Je kunt de volgende vier ambassadeurs bewonderen op de volgende 14 plaatsen:

  • Caro Emerald: Vlissingen, Rotterdam, Almere
  • Dotan: Roermond, Den Bosch, Wageningen, Utrecht
  • Jett Rebel: Groningen, Leeuwarden, Amsterdam, Den Haag, Haarlem
  • MainStreet: Zwolle en Assen

Onderstaand filmpje hebben we toegevoegd voor een kleine sfeerimpressie. Je ziet Jett Rebel op Bevrijdingsfestival Nijmegen in 2014.

YouTube player

5 mei-concert

Bevrijdingsdag wordt ieder jaar feestelijk afgesloten in Amsterdam met het 5 mei-concert op de Amstel. De avond zal om 21.00 uur op een prachtig podium, tegen de sfeervolle achtergrond van de Amstel, starten. Ieder jaar zal een ander orkest het concert begeleiden. Entree is overigens gratis net als bij alle Bevrijdingsfestivals.

Herman van Veen, Claudi de Breij en Giovanca zullen het publiek dit jaar entertainen. Het concert is vrij toegankelijk en wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS op NPO1.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.