Jason Paige zingt themalied Pokémon opnieuw in na succes Pokémon Go

Geschreven door op 29 juli 2016 om 12:27
Logo Pokémon - Publiek Domein

De app Pokémon Go is een ontzettend groot succes, en heeft nieuw leven geblazen in de Pokémon-franchise. De zanger van het originele themalied, Jason Paige, heeft daarom het lied opnieuw ingezongen.

Jason Paige zingt Pokémon themalied weer in

De man die verantwoordelijk is voor het sinds de jaren ’90 legendarische themanummer Gotta Catch ‘Em All van Pokémon heeft het lied opnieuw ingezongen. De verantwoordelijke sessie-artiest, Jason Paige, dook kort geleden de studio in hiervoor, na het enorme succes van de mobiele app Pokémon Go.

Nostalgie

Voor veel mensen tussen 15 en 35 jaar oud roept het themanummer een Pavlov-reactie op. Bij de eerste secondes van het nummer veert iedereen op om meteen mee te blèren. Meteen komen nostalgische gevoelens op en zien we Mewtwo en Mew voor onze ogen vliegen. ’s Ochtends vroeg zaten we met onze boterhammen klaar om de avonturen van Ash Ketchum te zien. Een hele generatie werd beïnvloed door 151 (en uiteindelijk meer) wezentjes.

Onverwacht

Voor Paige was dit succes onverwacht, maar zijn leven ging gewoon door. “Ik ben een sessie-muzikant. Ik werk voor zo veel programma’s, en zelfs artiesten als Michael Jackson, Aerosmith en Meat Loaf.” Hij ziet ook geen royalties terug van alle keren dat het nummer afgespeeld wordt. En dat is nogal wat: het themanummer zet momenteel streaming-records. “We werden uitgekocht voor een bedrag. Normaal krijgen we een deel van de royalties, maar deze keer niet.”

Los Angeles

Toch weet Paige er een slaatje uit te slaan. Gister gaf de muzikant een optreden in Los Angeles met een ‘Poké-surprise’. Hij blendde zijn eigen muziek met enkele Poké-nummers. Het moet geweldig geweest zijn. Trouwens, speelt hij zelf ook Pokémon Go? “Nee, maar ik zie wel een hoop kinderen voorbij komen die het spelen. Misschien dat ik het zelf ook ga downloaden. De technologie achter de app is geweldig.”

Het nummer haalde in Nederland vorig jaar, nog zonder Pokémon Go, de legendarische muzieklijst Top 2000. Het nummer stond op 1666. Gaat er dit jaar een groter succes komen voor het nummer?

YouTube player

Lees zijn hele interview op Spin.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Eet met muziek, slaapt met muziek, werkt met muziek, ademt muziek. Maakt dagelijks een diepe buiging voor Muse en Pink Floyd. Leeft voor retro.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Viral