Tomorrowland breidt zich uit naar India [Gerucht]

Geschreven door op 21 oktober 2014 om 11:09
Tomorrowland - Fotocredits Julian Dael (Wikimedia Commons)

In navolging van het succes van het Belgische festival Tomorrowland in Georgia en Sao Paulo komt het festival nu ook naar India. Dat meldt Mixmag.

Buiten de toeristische trekpleister Goa, waar de oorsprong van de muziekstijl Psy-Trance ligt, is India niet echt bekend als een wereldwijd podium voor Dance-muziek. Desondanks heeft de organisatie van Tomorrowland besloten om India als nieuwste locatie voor het festival te selecteren, in de hoop een nieuwe markt te openen op het gebied van elektronische muziekfestijnen.

 

Beatport meldde dat Tomorrowland een voorstel heeft overgebracht om het festival naar India te brengen, maar vooralsnog is er geen akkoord bereikt over een locatie van minstens 350.000 vierkante meter, ook al lijkt Goa de meest waarschijnlijke optie, gezien de historie van de Dance-muziek-evenementen in de Indiase deelstaat.

Vooralsnog is het wachten op de officiële berichtgeving van Tomorrowland aangaande de inlijving van India als locatie, maar er is inmiddels wel een Facebook-pagina de lucht in gegaan omtrent de mogelijke uitbreiding. De pagina Tomorrowland 2014 India heeft op het moment van schrijven al iets meer dan 75.000 likes.

Tomorrowland

Tomorrowland is een van de grootste outdoor Dance-evenementen ter wereld en is ontstaan door een samenwerking van het Nederlandse bedrijf ID&T en twee Belgische broers (Manu en Michiel Breers). De samenwerking, die onder de naam ID&T België bekend werd, kwam in 2005 met de eerste editie van het feest. Het festival vond plaats op zaterdag 14 augustus 2005 en bracht toen al grote namen, zoals Armin van Buuren, Ferry Corsten en Push (M.I.K.E.)  naar standplaats De Schorre in Boom.

De tiende editie van Tomorrowland in 2014 werd in maar liefst twee weekenden gehouden.  De bezoekersaantallen liepen dat jaar op tot het enorme aantal van 400.000, verspreid over de zes dagen (18 t/m 20 juli en 25 t/m 27 juli). Dat betekende dat het festival in tien edities van 9000 (in 2005) naar 400.000 feestgangers (in 2014) ging.

In 2013 werd het festival voor het eerst in Amerika gehouden, TomorrowWorld in Georgia. Afgelopen maand (eind september) stond de tweede Amerikaanse editie van TomorrowWorld daar op het programma. Voor aankomend jaar staat TomorrowWorld Sao Paulo op het programma, waardoor het festival zich ook naar Zuid-Amerika, Brazilië verspreid.

Bekijk hieronder de trailer voor TomorrowWorld Sao Paulo 2015, dat op 1, 2 en 3 mei in Brazilië zal plaatsvinden.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Roddels · Tomorrowland Nieuws