Kelly Clarkson covert Sam Smith’s Stay With Me [Video]

Geschreven door op 21 oktober 2014 om 10:04
Kelly Clarkson - Fotocredits: vagueonthehow (Wikimedia CC BY 2.0)

De Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson heeft Sam Smith’s Stay With Me live gecoverd. Bekijk hier de video van de performance.

Tijdens een optreden in de Amerikaanse stad Chicago besloot Kelly Clarkson om de cover ter gehore te brengen aan het publiek, voornamelijk omdat zij het zelf een geweldig nummer vindt. “Ik vind het woord stay in liedjes gewoon leuk”, grapte ze, nadat ze direct daarvoor ook al het nummer Don’t You Want To Stay zong, een origineel duet van de zangeres met countryzanger en gitarist Jason Aldean. Bekijk hieronder Kelly Clarkson’s Stay With Me-cover.

YouTube player

Sam Smith – Stay With Me

Stay With Me is een zeer bekend nummer van de Britse singer-songwriter Sam Smith, die voor het eerst verscheen op zijn debuutalbum In The Lonely Hour. In Nederland piekte de single op nummer 2 in de Top 40 en nummer 4 in de Single top 100. In het Verenigd Koninkrijk behaalde het de hoogste positie in de UK Singles Charts. Eerder coverde Ed Sheeran ook al het nummer tijdens een uitzending van BBC Radio 1.Beluister hieronder het origineel, alsmede Ed Sheeran’s cover.

YouTube player
YouTube player

 

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson werd op 24 april 1982 geboren in de Amerikaanse staat Texas. In het jaar 2002 werd ze door vrienden aangemeld bij American Idol, die ze als winnaar afsloot. Die prestatie leverde haar een platencontract bij RCA op, waar ze haar droom kon vervullen door een eigen album op te nemen. Voordat ze haar debuutalbum uitbracht kwam ze echter eerst met een dubbele single, bestaande uit A Moment Like This en Before You Love. De eerste van die twee leverde haar een nummer 1-positie op in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Een jaar later kwam ze met debuutalbum Thankful.

In totaal heeft de Amerikaanse zangeres tot nu toe vijf reguliere albums (vorig jaar kwam ze met een kerstalbum) uitgebracht, waarvan haar tweede album Breakaway de meest succesvolle was, begeleid door het succes van single Because of You. In Nederland behaalden zowel de single als het album de hoogste notering.

Beluister hieronder haar meest recente, reguliere album, Stronger.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Kelly Clarkson Nieuws · Nieuws · Sam Smith Nieuws · Videos