Drake breekt record door twaalf prijzen te winnen bij Billboard Awards

Geschreven door op 2 mei 2019 om 16:06
Drake - Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Drake heeft een record gebroken! De rapper won maar liefst twaalf prijzen bij de uitreiking van de Billboard Music Awards, waarmee zijn totaal op zevenentwintig uitkomt. Hiermee stoot de Canadees huidige recordhouder Taylor Swift van de troon.

Drake breekt record bij Billboard Awards

Door twaalf prijzen in de wacht te slepen breekt Drake een record bij de Billboard Music Awards. De rapper won tijdens eerdere edities van de uitreiking in totaal vijftien prijzen. Hierdoor komt zijn totaal uit op maar liefst zevenentwintig awards. Geen enkele artiest doet dit hem na. De vorige titelhouder was Taylor Swift, die in totaal drieëntwintig keer in de prijzen viel.

De tweeëndertigjarige artiest won onder meer de onderscheiding voor Top Artist, de belangrijkste categorie van het evenement. Andere kanshebbers voor de titel waren Ariana Grande, Cardi B, Post Malone en Travis Scott.

 Dankbaar

De rapper won onder andere de awards voor de beste mannelijke- en rapartiest. De ‘In My Feelings’-artiest liet in zijn dankwoord weten vooral dankbaar te zijn voor een specifiek persoon. “Het is ongelooflijk om deze prijs te winnen. Ik wil mijn moeder bedanken, want hoelang het ook duurde voordat ik wist wat ik echt wilde doen, jij was er altijd voor me.”

Bekijk hier de speech van Drake:

YouTube player

Billboard Music Awards

De afgelopen editie van de Billboard Music Awards vond plaats op woensdag 1 mei 2019 in Las Vegas. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking worden maar liefst zesenvijftig verschillende onderscheidingen uitgereikt aan artiesten, albums en nummers. De show werd in 2019 gepresenteerd door Kelly Clarkson. Enkele artiesten die deze editie in de prijzen vielen zijn BTS en Imagine Dragons. Daarnaast ontving Mariah Carey een speciale oeuvreprijs.

 

Bronnen: billboard.com, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Drake Nieuws · Nieuws