Mariah Carey ontvangt Icon Award van Billboard

Geschreven door op 12 april 2019 om 15:51
Mariah Carey - Foto: Disney ABC Television Group - (Bron: Flickr, CC BY-ND 2.0)

Mariah Carey mag tijdens de Billboard Music Awards in mei 2019 een speciale award in ontvangst nemen. De zangeres krijgt de prijs voor haar lange muzikale carrière. 

Mariah Carey krijgt oeuvreprijs

Mariah Carey krijgt in op woensdag 1 mei 2019 de zogeheten Icon Award toegereikt tijdens de Billboard Music Awards. De Amerikaanse popdiva was in de jaren negentig volop aanwezig in de hitlijsten en stond diverse keren bovenaan in de ‘Billboard Hot 100’, één van de belangrijkste hitlijsten in de Verenigde Staten. Daarnaast is Mariah de enige solo-artiest met achttien nummer één-hits. Zo had ze succes met nummers als ‘We Belong Together’ en ‘All I Want For Chrismas is You’. Na jaren wordt de populaire artiest voor haar bijdrage aan de muziekgeschiedenis beloond.

Via Twitter laat de zangeres weten dankbaar te zijn voor haar nominatie.

Icon Award

Carey staat daarnaast ook geboekt voor een optreden tijdens de prijsuitreiking. Billboard, de organisator van het evenement, laat weten dat de levende legende een medley ten gehore zal brengen van haar grootste hits. Het is gebruikelijk dat de winnaar van de oeuvreprijs ook optreedt tijdens de show. De zangeres voegt zich hiermee bij namen als Neil Diamond, Stevie Wonder, Prince en Celine Dion, die eerder de Icon Award in ontvangst mochten nemen.

Billboard Music Awards

De aankomende editie van de Billboard Music Awards vindt plaats op woensdag 1 mei 2019 in Las Vegas. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking worden maar liefst zesenvijftig verschillende onderscheidingen uitgereikt aan artiesten, albums en nummers. De show wordt dit jaar gepresenteerd door Kelly Clarkson, bekend van hits als ‘Because of You’ en ‘Since U Been Gone’.

 

Bronnen: billboard.com, Twitter: Mariah Carey

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Mariah Carey Nieuws · Nieuws · Roddels