Live report: Albumrelease Pieternel in Bitterzoet Amsterdam

Geschreven door op 10 oktober 2018 om 17:03
Pieternel - Bron: Presskit Pieternel Music

Op dinsdag 9 oktober 2018 stond Pieternel op het podium van Bitterzoet in Amsterdam. De zangeres vierde de release van haar debuutalbum ‘Roosevelt Island’. Artiestennieuws was erbij en deed verslag!

Nieuw album van Pieternel

Op dinsdag 9 oktober j.l. bracht zangeres Pieternel haar debuutalbum ‘Roosevelt Island’ uit. Dit vierde de zangeres geheel in stijl, met een albumrelease-party bij popodium Bitterzoet in Amsterdam. Een avond boordevol nieuwe tracks en anekdotes over haar muzikale reis.

Een intieme start

De deuren van Bitterzoet openen om 20:00 uur. Naarmate de tijd verstrijkt, stroomt de zaal langzaamaan steeds voller. Na een half uurtje dimt het licht en betreedt zangeres Pieternel met haar band het podium. De zangeres start solo ‘Happy Family’ op haar akoestische gitaar. Het is muisstil in de zaal en het publiek luistert aandachtig. Na de laatste noot volgt een luid applaus. 

”Ik neem jullie mee op een reis naar New York City.”

”Amerika is voor mij ’the land of endless dreams’.” Enthousiast begint Pieternel aan het swingende nummer ‘New Day’. Er hangt een ontspannen sfeer in Bitterzoet, het publiek doet voorzichtig steeds meer mee met de band.

Pieternel @Bitterzoet Amsterdam - Fotocredits: Sabine van Doornspeek (Artiestennieuws)

Pieternel @Bitterzoet Amsterdam – Fotocredits: Sabine van Doornspeek (Artiestennieuws)

Over het album

”Eva Cassidy raakte mij heel erg en ik vroeg me af waarom dat dan was. Ik kwam erachter dat zij eigenlijk alle ruis weg haalt en dat wilde ik ook doen met dit album. Ruis weg, dieper en meer mezelf laten zien.” Hierop volgen de songs ‘All night café’ en ‘Fragile Space’.

Helge slikker

Dan wordt componist Helge Slikker op het podium geroepen. Als Pieternel begint over hun samenwerking, wordt de zangeres aanzienlijk emotioneel. Samen spelen ze het nummer ‘There He Goes’ op akoestische gitaar. De chemie spat ervan af. De artiesten zijn volledig op elkaar gefocust en hebben duidelijk plezier in het duet.

Album uitreiking

Tijd voor een cover. Pieternel vertelt over haar grote inspiratiebron Dolly Parton. ‘En hier is ze dan, Dolly Parton!’ grapt de zangeres. Daarna volgt een cover van het nummer ‘Don’t Think Twice’. Vervolgens betreedt radio DJ Daniël Dekker het podium om het eerste exemplaar van ‘Roosevelt Island’ aan Pieternel te overhandigen.

Pieternel en Daniël Dekker @Bitterzoet Amsterdam - Fotocredits: Sabine van Doornspeek (Artiestennieuws)

Pieternel en Daniël Dekker @Bitterzoet Amsterdam – Fotocredits: Sabine van Doornspeek (Artiestennieuws)

Toegift

Dan is het alweer tijd voor het laatste nummer van de avond ‘Run No More’. De zaal klapt luid mee en de artieste geniet aanzienlijk. Onder daverend applaus en gefluit, verlaten Pieternel en haar band de bühne. Het publiek roept luidkeels is ‘We want more!’. De muzikanten keren snel terug en Pieternel vraagt het publiek stil te zijn. Als afsluiter wordt ‘Feels Like Coming Home’ volledig akoestisch gezongen.

Korte impressie

Bekijk hieronder een korte sfeerimpressie van de avond.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.