Pieternel en Helge Slikker: een bijzondere samenwerking

Geschreven door op 14 december 2018 om 10:36
Pieternel - Bron: Presskit Pieternel Music

Voor het opnemen van debuutalbum ‘Roosevelt Island’, sloeg zangeres Pieternel de handen ineen met componist Helge Slikker.

Roosevelt Island van Pieternel

Op dinsdag 9 oktober 2018 bracht Pieternel haar debuutalbum ‘Roosevelt Island’ uit. Dit vierde zij diezelfde dag met een albumrelease party in Bitterzoet. ‘Roosevelt Island’ is mede geproduceerd door componist Helge Slikker. Tijdens het concert vergezelde Helge haar op het podium en zongen ze samen het nummer ‘There He Goes’. Beide muzikanten waren goed op elkaar ingespeeld en genoten aanzienlijk van het optreden. Artiesten Nieuws vond dit dan ook een mooie aanleiding om samen met Pieternel dieper in deze bijzondere samenwerking en de track te duiken.

Pieternel en Helge Slikker - Bron: Pieternel

Pieternel en Helge Slikker – Bron: Pieternel

Hoe is de samenwerking tussen jou en Helge ontstaan?

”Ik ben groot fan van Helge; van zijn stem en songs. Toen ik besloot om zelf liedjes te schrijven, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en hem gebeld met de vraag of hij mij een beetje wilde coachen. Ik speelde nog geen gitaar en had al wel wat nummers geschreven, maar niet op de manier waarbij ik zelf de muziek en tekst maakte. Doodeng vond ik het. Bibberend kwam ik altijd met mijn halve ideeën aan, waarvan ik geen idee had of het hout sneed. Helge gaf dan en paar tips en nam weer de benen, mij met 100 vragen achterlatend.”

”Hij gooide me in het diepe, maar het was zo goed dat Helge het mij zelf liet uitzoeken! Na zeven maanden speelde ik mijn eerste eigen songs op Theaterfestival Boulevard, een geweldige ervaring waar ik blaren op mijn vingers speelde. Daarna besloot ik dat ik een album wilde maken en vroeg Helge het te produceren.” 

Onze samenwerking in één zin? One hell of a joyful ride! Vol uitdagingen, roadtrips, lol, groei en vertrouwen, waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben.

Het schrijven van debuutalbum ‘Roosevelt Island’

”Nog voordat ik wist dat ik een album wilde schrijven, vertrok ik naar New York om uit eerste hand te ervaren hoe het is om te wonen in ‘de Big Apple’. Hier werd ik uitgenodigd voor een aantal ‘open mic’s’ en kwam in contact met andere muzikanten, met wie ik begon te schrijven. Door al deze ervaringen is mijn liefde voor folk- en countrymuziek ontstaan.”

”Na één van deze bijeenkomsten, reisde ik af naar Nashville en ontmoette producer Femke Weidema. Hier kwam ik tot het besluit om mijn debuutalbum op te nemen in zowel Nashville als Nederland. Zo is, in samenwerking met Femke Heidema en Helge slikker, mijn album ‘Roosevelt Island’ ontstaan.”

Het was een geweldige rollercoaster!

Welke betekenis heeft het nummer ‘There He Goes’ (voor jullie)? En wat was de reden voor het schrijven van deze track?

”Een vriendin van mij is haar man verloren. Ze belde me een keer vanaf haar vakantie en vertelde dat ze soms met een schok realiseerde dat hij er niet meer was, omdat ze bijvoorbeeld de tafel voor twee dekte. Dat ontroerde mij en was de inspiratie voor deze song. Het gemis zit niet in de grote, maar in de kleine dingen.”

”Dit nummer ontstond in New York City en wilde ik sowieso op het album hebben. Toen we in Nashville in de studio op gingen nemen, was het nummer nog niet af. Ik was vastgelopen, want ik probeerde te veel te zeggen. Helge wist het weer tot de kern terug te brengen. Dat is precies de reden waarom zijn songs mij altijd ontroeren. Tussen de opnames door schreven we de rest van de song af.” 

Bekijk hieronder de live video van het nummer ‘There He Goes’:

Hebben jullie ook nog gezamenlijke toekomstplannen voor nieuw materiaal?

”Helge heeft mij de basis ingrediënten gegeven van het songwriten, me enorm geïnspireerd en mijn eigen geluid laten vinden. Al die ervaringen hebben mij weer verder gebracht en de afgelopen tijd heb ik veel ‘schrijf trips’ gemaakt naar Nashville en New York. Helge blijft zeker één van mijn favoriete schrijvers en personen. Ik koester dat hij het hele proces heeft meegemaakt. Ik zie hem als een mentor en zal hem altijd bij mijn toekomstplannen betrekken. Adviserend, schrijvend of als producer.”

Over Helge Slikker

Helge is een Nederlands theater- en filmcomponist. In 2012 won hij een ‘Gouden Kalf’ in de categorie ‘Best Original Score’ voor de film Kauwboy. Een jaar later werd deze productie gekozen als Nederlandse inzending voor de ‘Oscars’. Hiernaast maakte Helge deel uit van de bands Miss Molly & Me en Storybox. In 2017 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘The Days Of Young Petty David uit.

 

Bron: Interview, Pieternelmusic.com, helgeslikker.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Sabine van Doornspeek, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Interviews · Nieuws · Pieternel Nieuws