Maan heeft The Voice Of Holland!

Geschreven door op 30 januari 2016 om 20:39

Niet topfavoriet Jennie Lena maar de 18-jarige onbekende Maan sleepte gisteren een platencontract binnen! Hoe kreeg ze dit toch voor elkaar?

Kandidaten

Dave de rocker, de ervaren Brace en publieksfavoriet Jennie Lena grepen gisteren mis. Zij wonnen helaas niet de titel van Voice of Holland. Jennie Lena werd zelfs als eerste weggestemd door de kijkers thuis. Haar coach Anouk reageerde verbijsterd en ook op sociale media was de verbazing groot. Marco Borsato daarentegen kon zijn geluk niet op. Hij coachte Maan die gisteren met een platencontract naar huis ging. Iedere kandidaat had de kans om een nieuw nummer tijdens de laatste show te laten horen. Maan liet een nieuw nummer horen dat ze samen met Hardwell had opgenomen, fantastisch! Wat denk je, hitje?

Marco Borsato als coach

Na een feilloze auditie koos Maan direct voor Marco. De zanger was met die keuze al dolgelukkig: “ze had net haar gymnasiumdiploma op zak, twijfelde of ze nu medicijnen wilde gaan studeren of psychologie en dacht: Ik neem een tussenjaar om te bekijken of er in de muziekindustrie misschien nog een plekje voor mij is en of ik dat überhaupt leuk vind.” Voor Marco was de finale extra spannend, het was zijn laatste keer. Na vijf seizoenen vond hij het tijd om de rode stoelen en het zangfestijn te verlaten. De stemmen die naar Maan gingen, gingen ook een beetje naar Marco. Want zijn fans gunnen hem een waardig afscheid. By the way: hij won vier van de vijf seizoenen met Iris Kroes, Julia van der Toorn, O’G3NE en nu Maan. Luister hieronder naar een duet van de twee.

Alle winnaars

De vorige edities van The Voice werden gewonnen door soulzanger Ben Saunders (seizoen 2010), harpiste-zangeres Iris Kroes (2011), powervocaliste Leona Philippo (2012), singer-songwriter Julia van der Toorn (2013) en trio O’G3NE (2014). Maan is in dit rijtje eigenlijk de enige zonder een muzikaal profiel.

Guus Meeuwis nieuwe coach

Ook is bekend gemaakt dat Guus Meeuwis volgend jaar het stokje gaat overnemen van Marco Borsato. Marco doet nog wel The Voice Kids dat binnenkort begint. “Succes makker.” Met deze woorden stond Borsato zijn rode draaistoel af. Guus Meeuwis (43) over zijn nieuwe rol als coach: ,,Ik krijg te maken met een loodzware erfenis, want Marco is een fantastisch en succesvolle coach! Maar ik kijk er onwijs naar uit. Het is een heel nieuw avontuur. Een strategie heb ik nog niet, wel heb ik natuurlijk een voorliefde voor het Nederlandse lied. Wie weet gaat dat straks een rol spelen in mijn keuzes. Authenticiteit vind ik het allerbelangrijkste in muziek. Ik ben niet van plan om iemand te veranderen, daar geloof ik niet in. Wel lijkt het me een uitdaging om iemand te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik ben vooral van plan om met open vizier aan dit nieuwe avontuur te beginnen en rustig af te wachten wat er allemaal op me af gaat komen.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.