Jan Smit bezoekt militairen in Afghanistan

Geschreven door op 14 april 2010 om 21:05
Jan Smit - Fotograaf: Martijn Kleingeerts - Flickr - Toppers

Jan Smit heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. De Volendamse zanger wilde hen op deze manier een hart onder de riem steken. Jan bezocht verschillende kampen en verraste de militairen met een optreden.

Jan Smit bezoekt militairen

De zanger en zijn manager Jaap Buijs kwamen zondagavond aan in Kandahar, waar hij kennis maakte met onder anderen de vliegers en het onderhoudspersoneel van de F16’s. Maandag vloog Jan naar Kamp Holland, in Uruzgan. Daar coachte hij het Nederlandse militaire team in een potje voetbal tegen Afghaanse collega’s. De dag werd afgesloten met een optreden van de zanger.

Dinsdag vertrok Jan naar de tweede Nederlandse basis in Uruzgan, Camp Hadrian bij Deh Rawod. Daar ging de zanger mee met een patrouille door de omgeving. Woensdagochtend kwam het gezelschap weer terug in Kandahar, waar Jan zijn bezoek afsloot met een ‘spetterend’ optreden.

“Ik ben ontzettend trots op onze jongens en meiden”, zegt de zanger. “Ik heb nu met eigen ogen kunnen zien wat Nederland voor de bevolking van Afghanistan betekent. Er is veel vooruitgang geboekt de laatste jaren.”

De hele reis werd vastgelegd door een cameraploeg van de Tros. De documentaire ‘Jan in Afghanistan’ wordt 5 mei uitgezonden. De zanger keert donderdagochtend terug op Nederlandse bodem.

Bron: Novum Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jan Smit Nieuws · Nieuws