Elton John teleurgesteld door Disney’s nieuwe versie van ‘The Lion King’

Geschreven door op 16 oktober 2019 om 17:21
Elton John - Foto: David Shankbone - (Bron: Flickr) (CC BY 2.0)

Elton John vertelt in een interview met ‘GQ’ dat hij erg teleurgesteld is in de nieuwe versie van ‘The Lion King’: “Ik geloof dat ze de muziek hebben verpest.”

Elton John teleurgesteld door ‘The Lion King’

Elton John was de componist van de nummers in de originele, geanimeerde versie van ‘The Lion King’ uit 1994. “De muziek was een groot onderdeel van de originele versie”, laat de artiest optekenen. Voor de hernieuwde versie van de film besloot Disney nieuwe versies van de muziek te maken. Hoewel Elton naar de studio gekomen was en hier heeft geholpen om enkele klassiekers aan te passen, is hij niet tevreden:

“De nieuwe versie van ‘The Lion King’ is een grote teleurstelling voor mij, want ik geloof dat ze de muziek hebben verpest. De muziek in de huidige film heeft niet dezelfde impact. De magie en plezier zijn verdwenen. Ik zou willen dat ik meer uitgenodigd was in de studio, maar het creatieve proces van de film en zijn muziek was anders dit keer.”

Verdrietig

De 72-jarige artiest, die onlangs zijn autobiografie ‘Me’ uitbracht, voelde zich minder welkom in de studio en stelt dat hij met minder respect behandeld werd: “Dat maakt me erg verdrietig.” De extravagante zanger is desondanks wel blij met de muziek in de musical versie van de Disney-klassieker: “Ik ben zo blij dat de juiste spirit van de muziek voortleeft in de Lion King-musical.”

 

Bron: GQ

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Elton John Nieuws · Fun Content · Nieuws