Queen brengt nieuw Freddie Mercury-nummer uit voor AIDS-campagne

Geschreven door op 4 november 2014 om 11:52

Queen heeft het nieuwe nummer Let Me In Your Heart uitgebracht, inclusief de vocalen van Freddie Mercury. Dat meldt Rolling Stone

Het nummer is deel van een campagne gericht op het bewustzijn over AIDS, gelanceerd door Coca-Cola en RED. Het nummer, dat in een door producer William Orbit geremixte versie is verschenen, is beschikbaar via Itunes.

Let Me In Your Heart Again was oorspronkelijk opgenomen tijdens sessie voor Queen’s album The Works uit 1984, maar was nooit afgemaakt. In de 6-minuut durende remix krijgt de oorspronkelijke piano-ballade een moderne, elektronische make-over. Een kortere versie van het nummer zal ook uitgebracht worden het aankomende compilatiealbum van de Engelse rockgroep, Queen Forever.

Freddy Mercury Queen

De opbrengsten van het nummer, naast die van andere eerder onuitgebrachte nummers artiesten als Avicii en OneRepublic, gaan naar het Global Fund. Het fonds zet zich in tegen AIDS, tuberculosis en malaria en het voorkomen van de ziekten. Voor mensen die via Omaze  aan de campagne doneren licht wellicht nog een meet&greet met Queen & Adam Lambert in het verschiet, alsmede een mogelijk tour rond hun studio bij een bezoek aan Zwitserland.

YouTube player

Queen & Adam Lambert

Muziekliefhebbers die niet teveel kritiek hebben op het feit dat Adam Lambert momenteel Freddie Mercury’s onvervangbare positie invult, kunnen op 30 januari 2015 nog eens van Queen genieten. Dan staat de band namelijk in de Ziggo Dome te Amsterdam. Iets meer dan een week later staat de rockgroep ook in Brussel. Voor beide concerten zijn nog tickets beschikbaar.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Queen Nieuws · Videos