Tien jaar terug: Jeroen van der Boom scoort eerste nummer 1-hit

Geschreven door op 6 maart 2018 om 12:19
Jeroen van der Boom - Foto Richard Broekhuijzen (Wikimedia, CC BY-SA 4.0)

Jeroen van der Boom scoorde tien jaar geleden een grote hit met zijn single ‘Jij Bent Zo’, die zijn grote doorbraak en Top 40-debuut betekende.

Jeroen van der Boom – ‘Jij Bent Zo’

Precies tien jaar geleden ontving de Nederlandse zanger Jeroen van der Boom (samen met tekstschrijver Tony Neef) een gouden plaat voor zijn single ‘Jij bent zo’.

Dit pakkende liedje was de doorbraak voor de zanger van Hollandse bodem. Wie denkt dat dit nummer volledig door Van der Boom en Neef is gecomponeerd, komt echter bedrogen uit. Het origineel is namelijk van de Spaanse zanger David Bisbal, met zijn ‘Silencio’ uit 2007.

Succes in Nederland en België

‘Jij bent zo’ stond in augustus 2007 een aantal weken op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. De single heeft maar liefst 25 weken in de Nederlandse Top 40 gestaan en verdween na zo’n 38 weken uit de Single Top 100. Hiermee werd de track de op één na best verkochte plaat van 2007. Ook bereikte de Nederlandstalige plaat de nummer 1 in de hitlijsten van onze zuiderburen in Vlaanderen.

Verschil moet er zijn?

Ook al is de cover ‘Jij bent zo’ muzikaal gezien identiek aan het origineel van Bisbal; de inhoud verschilt volledig van elkaar. ‘Silencio’ gaat over de tragische gevolgen van een relatiebreuk, terwijl Van der Boom juist de positieve kanten belicht van de verschillen tussen hem en zijn vriendin.

Topper

Naast zijn solocarrière als zanger, maakt Van der Boom sinds 2009 deel uit van de muzikale supergroep De Toppers. Ook heeft hij bekendheid gemaakt als imitator, en als presentator van diverse muziekprogramma’s. Tevens heeft Jeroen de spelshow ‘Wedden dat ik het kan’ gepresenteerd. De zanger heeft in elk geval bewezen dat hij goed kan coveren!

Onder het motto “beter goed gejat dan slecht bedacht” is hier nog een keer ‘Jij bent zo’.

 

 

Bron: YouTube, Wikipedia

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Jeroen van der Boom Nieuws · Nieuws