Top 10 mooiste nummers uit The Passion

Geschreven door op 15 april 2019 om 16:13
The Passion - Fotocredits : Wouter Engler - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Elk jaar weten de zangers uit The Passion Nederlandstalige nummers in een compleet nieuw jasje te steken. Artiesten Nieuws heeft de tien mooiste songs op een rijtje gezet.

Mooiste nummers uit The Passion

In het weekend van vrijdag 19 tot en met maandag 22 april 2019 is het weer tijd voor pasen! Zoals elk jaar vindt ook The Passion weer plaats op de donderdagavond. Ook zal dit jaar, op zaterdag 20 april 2019, de eerste editie van The Passion In Concert te zien zijn in Rotterdam Ahoy. Hier worden de mooiste nummers uit de voorafgaande afleveringen gezongen. Artiesten Nieuws heeft de tien populairste en spraakmakende covers uit het programma op een rijtje gezet!

Do – Zeg Me Dat Het Niet Zo Is


Tijdens de allereerste editie van The Passion wist zangeres Do meteen een grote hit te scoren. De zangeres, die de rol van Maria vertolkte in 2011, zong ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ van Frank Boeijen. De video is ruim een miljoen keer bekeken op YouTube.

YouTube player

Danny de Munk en Charly Luske – Wat Is Mijn Hart


In 2012 vond de spectaculaire versie van het paasverhaal plaats in Rotterdam. Danny de Munk kreeg de rol van Jezus toegewezen. Samen met zijn tegenspeler, tevens verrader, Charly Luske wist hij indruk te maken met Marco Borsato’s ‘Wat Is Mijn Hart’.

YouTube player

Jamai – Gevallen of Gevlogen


Vrijwel meteen na de uitzending in 2014 werd Jamai, die Judas speelde, overspoeld met positieve reacties. Zijn versie van ‘Gevallen of Gevlogen’ van Guus Meeuwis werd zeer gewaardeerd en bereikte dan ook de toppositie op iTunes.

YouTube player

Jim de Groot en Jeroen van der Boom – Mag Ik Dan Bij Jou


Ondanks dat ‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Jim de Groot en Jeroen van der Boom met open armen werd ontvangen, ontstond er toch wat commotie. Van der Boom coverde na het succes meerdere keren het nummer, zonder dat hij de originele zangeres, Claudia de Breij, had ingelicht. Desondanks blijft de versie van Jezus en Petrus één van de mooiste covers uit het programma.

YouTube player

Jan Dulles en Jamai – Margherita


Ook hier wist een nummer van Marco Borsato goed te scoren. In 2014 vond de vierde editie van het programma plaats in Groningen. Jan Dulles kreeg de taak om de rol van Jezus te vertolken. Jamai mocht als Judas de verrader spelen. Als duo zongen de twee het nummer ‘Margherita’.

YouTube player

Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy – Huil Nou


In 2018 vond The Passion plaats in de Bijlmer in Amsterdam. Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy vertolkten samen het nummer ‘Huil Nou’ van Jurk!. Hiermee wisten de twee de relatie van Jezus en zijn verrader Judas te vertellen.

YouTube player

Simone Kleinsma en Jan Dulles – Hou Van Mij


Voor velen is niks mooier dan de band tussen moeder en kind. Simone Kleinsma wist in 2014 op een mooie manier Maria, de moeder van Jezus, te vertolken. Samen met ‘zoon’ Jan Dulles zong zij ‘Hou Van Mij’ van de 3Js.

YouTube player

Jim de Groot en Jeroen van Koningsbrugge – Donker Hart/Laat Mij In Die Waan


In 2015 maakten Jim de Groot en Jeroen van Koningsbrugge een mash-up van twee grote Nederlandse hits. Samen zongen ze een mix van BLØF’s ‘Donker Hart’ en ‘Laat Mij In Die Waan’ van Guus Meeuwis, wat resulteerde in veel positieve reacties van de kijkers.

YouTube player

Brainpower, Tommie Christiaan en Jeangu Macrooy – Wie Heeft De Zon…/Ik Leef M’n Eigen Leven


Wanneer Jezus, gespeeld door Tommie Christiaan, vol liefde vragen stelt met Herman van Veen’s ‘Wie Heeft De Zon Uit Je Gezicht Gehaald’ over verraad, krijgt hij een simpel antwoord. Jeangu Macrooy, die Jezus speelt, zingt als respons ‘Ik Leef M’n Eigen Leven’ van André Hazes. Ook Brainpower laat zich van zijn beste kant zien, wat het publiek op een goede manier doet verrassen. Als Petrus rapt hij een zelfgeschreven tekst over verraad en liefde.

YouTube player

Jeroen van Koningsbrugge – Wit Licht


Natuurlijk mag het meest spraakmakende nummer uit alle afleveringen niet vergeten worden in deze lijst. In 2015 wist Jeroen van Koningsbrugge het publiek weg te blazen met zijn versie van ‘Wit Licht’. De reacties waren zo positief dat Jeroen, in overleg met de oorspronkelijke zanger Marco Borsato, het nummer zelf heeft uitgebracht.

YouTube player

 

Bron: thepassion.nl, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.