Top 10: De beste nummers voor Halloween

Geschreven door op 28 oktober 2014 om 11:06
Halloween - CC0 Public Domain, halloween muziek

Halloween staat weer bijna voor de deur. Hoog tijd voor een lijst met een tiental aan nummers die zéér geschikt zijn als muzikale ondersteuning bij een leuk Halloween-feestje.

10. Bobby ‘Boris’ Pickett – Monster Mash

Alhoewel de titel van het nummer onlosmakelijk verbonden is met een griezelig thema, is de muziek zelf niet bepaald het toonbeeld van angst en spanning. Desondanks is de klassieker uit 1962 uiteraard een plekje waard op de lijst, maar ook daarom ‘slechts’ op nummer 10.

YouTube player

 

9. Ray Parker Jr. – Ghostbusters (Ghostbusters Theme Song)

Om maar in het thema van een komische samensmelten van Halloween en muziek te blijven, wordt de negende plek ingenomen door de soundtrack van Ghostbusters. Ghostbusters behoeft geen verdere uitleg, want iedereen kent de film en de reden waarom ook dit nummer niet misstaat bij een feestje. Al is het maar om de gasten te choqueren met de meedogenloze klassieker uit 1994, geschreven en geproduceerd door Ray Parker Jr.

YouTube player

 

8. Nicky Minaj – Anaconda

Je hebt net bevonden dat Nicky Minaj met haar laatste single Anaconda op de achtste plek in een Halloween Top 10 staat. Of je vraagt je af waarom Nicky Minaj in hemelsnaam in de lijst staat, of je hebt de bijbehorende videoclip bezichtigd en hebt nachten niet kunnen slapen vanwege de nare beelden die in je netvlies werden gesleten. Bekijk hieronder de videoclip*, mits je dat hebt gemist.

*Artiestennieuws is niet aansprakelijk voor oogletsel en verschijnselen van post-traumatische stress. Zodoende geschiedt het bezichtigen van onderstaande beelden geheel op eigen risico. 

7. Kernkraft – Zombie Nation

Alhoewel vrijwel iedereen het nummer, of op zijn minst het zeer memorabele deuntje herkent, is Zombie Nation absoluut niet de meest griezelige track in de lijst. Zelfs de officiële videoclip doet zeer veel af aan wat een fantastische Halloween-plaat had kunnen zijn. Desondanks, alleen al vanwege de titel en het feit dat iedereen het nummer kent; een eervolle vermelding op plaats nummer 7.

YouTube player

 

6. Radiohead – Creep

Instrumentaal gezien is dit niet de meest griezelige uit de lijst, maar het nummer hoort toch zeker bij het thema Halloween. Ook de rest van het repertoire van de Britse alternatieve rockband bezorgt men nou niet direct rechtopstaande haren en rilling langs de ruggengraat (tenzij men de muziek verafschuwt), maar Creep was toch wel hun doorbraakhit. Zodoende staat Radiohead op nummer 6 in deze Halloween Top 10.

 

5. Marilyn Manson – Resident Evil Main Title Theme

Marilyn Manson is, in zowel band-vorm als de leadzanger zelf, natuurlijk al een griezelige verschijning op zich. Voeg daar aan toe dat zij deel uitmaken van de Resident Evil soundtrack en het is duidelijk waarom Marilyn Manson in deze lijst thuishoort.

YouTube player

4. Marilyn Manson – This is Halloween

Als we dan toch al Marilyn Manson genoemd hebben, kunnen we de Amerikaanse shockrocker net zo goed ook op nummer vier plaatsen. This is Halloween is logischerwijs een interessante toevoeging aan het steeds groter wordende, beangstigende reportoire in dit artikel. Het nummer is oorspronkelijk afkomstig van de film Nightmare before Christmas, maar Marilyn Manson’s versie is toch wel flink wat storender dan het komische origineel, destijds gecomponeerd door Danny Elfman. 

3. AC/DC – Highway to Hell

Ah, natuurlijk. De gouden oudjes van AC/DC. Met Highway to Hell scoorde de Australische hardrockband geen gigantische hit, maar de titel leent zich uitstekend voor een plek op een Halloween-playlist. Het feit dat ze met deze klassieker in Nederland nooit op nummer één kwamen, is choquerend genoeg voor de derde plaats.

YouTube player

 

2. Rockwell – Somebody’s Watchin’ Me (Original & Beatfreakz versie)

Weer een zeer bekende klassieker in deze lijst, ditmaal in de vorm van Rockwell – Somebody’s Watchin’ Me. Op het origineel uit 1984 figureerden ook Michael Jackson (in het refrein) en Janet Jackson (als backing vocalist). De single werd in 2006 nieuw leven in geblazen toen de Nederlandse Dance-act Beatfreakz het nummer in een nieuw jasje goot, wat waarschijnlijk de versie is die veel mensen uit de nieuwere generaties kennen. Maar aangezien beide versies net zo geschikt zijn voor Halloween, in zowel muziek als videoclip, delen zij de tweede plek.

YouTube player
YouTube player

 

1. Michael Jackson – Thriller

Ach, hoe kon het ook anders. De eer van topnotering in onze lijst valt toe aan niemand minder dan Michael Jackson, met wereldwijde superhit Thriller, zeker niet ondanks de bijbehorende videoclip. Verder hoeven hier geen andere woorden aan vuil gemaakt worden, anders dan dat er maar liefst 13 minuten lang genoten mag worden van onderstaande videoclip.

YouTube player

 

Halloween nummers

Mis je als lezer nog enkele songs die niet mogen ontbreken in deze lijst? Plaats ze dan vooral in een reactie onder het artikel. Wie weet verdienen ze dan volgend jaar een plekje in de net zo afschrikwekkende 2015-editie van de Halloween Top 10.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Lijstjes · Nieuws · Videos