Uitgebreide biografie Beyoncé vermoedelijk in de maak

Geschreven door op 28 oktober 2014 om 9:52
Beyoncé - Fotocredits: Nat Ch Villa (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Een naar verluid uitgebreide biografie van superster Beyoncé Knowles moet in de herfst van 2015 uitkomen. Die aankondiging maakte uitgever Grand Central Books vandaag.

Het vooralsnog titelloze boek zou geschreven worden door J. Randy Taraborrelli. Hierin zouden alle facetten van Beyoncé’s leven naar boven komen, van haar tijd bij Destiny’s Child tot aan haar solocarrière en haar huwelijk met rapper Jay-Z. De schrijver zelf heeft aangegeven dat de biografie goed zal vallen bij de fans. “Beyoncé heeft een ongelooflijk en inspirerend leven. Ik weet zeker dat mijn lezers haar avontuur graag zullen lezen.”

Gek genoeg verleent Beyoncé zelf géén medewerking aan de auteur van de biografie. De schrijver vertrouwt daarentegen geheel op interviews met mensen die “cruciaal zijn geweest voor Beyoncé’s persoonlijke en professionele ontwikkeling”. J. Randy Taraborrelli schreef eerder ook al biografieën voor Michael Jackson, Madonna en de Hilton-familie.

Beyoncé

Beyoncé Giselle Knowles-Carter, zoals de zangeres volledig heet, is een Amerikaanse R&B-zangeres, songwriter, actrice en winnares van zeventien Grammy Awards. Zes van deze awards won zij in 2010, wat ervoor zorgde dat zij recordhoudster is van meeste Grammy’s in één jaar.

Beyoncé Knowles maakte, samen met Kelly Rowland en Michelle Williams, deel uit van de R&B-groep Destiny’s Child, voordat ze zich op een solocarrière richtte. In 2003 kwam Beyoncé met haar eerste soloalbum Dangerously in Love naar buiten, waar wereldwijd meer dan twaalf miljoen exemplaren van werden verkocht. Voor dit album werkte ze onder andere samen met Jay-Z, waar ze later mee in het huwelijksbootje stapte. De eerste single van haar debuutalbum, Crazy in love, was zeer succesvol: het kwam op nummer twee in Nederland, nummer één in de Verenigde Staten en in de top 10 in bijna alle landen.

Op 12 december 2013, vlak voor middernacht, bracht de Amerikaanse zangeres  haar vijfde studioalbum Beyoncé exclusief via iTunes uit, dat 14 liedjes en 17 muziekvideo’s bevat. Vanaf 20 december was het album in de winkels beschikbaar. De eerste single van het album was ‘XO’. Volgens verschillende bronnen zal op 24 november van dit jaar Beyoncé Platinum Edition uitkomen. Dit album zou vier cd’s moeten bevatten.

Beluister hieronder Beyoncé’s doorbraaksingle, Crazy in Love.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Beyoncé Nieuws · Nieuws