Gesigneerd fotoboek The Rolling Stones moet 5000 dollar kosten

Geschreven door op 28 oktober 2014 om 9:08
The Rolling Stones - Fotocredits: Jim Pietryga - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Een nieuw gesigneerd fotoboek over The Rolling Stones krijgt een prijskaartje van maar liefst 5000 dollar, omgerekend bijna 4000 euro. Dat meldt NU.nl

In samenwerking met de huidige leden van The Rolling Stones, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood, heeft uitgeverij Taschen een fotoboek gemaakt over de band. Het boek zelf zou bestaan uit zo’n vijfhonderd pagina’s vol foto’s en illustraties, waaronder niet eerder gepubliceerde foto’s, met een beperkte oplage van 1.150 exemplaren.

Het voorwoord van het boek is geschreven door Bill Clinton. Naast het gesigneerde fotoboek zelf ontvangt iedereen die er 5000 dollar voor neerlegt ook nog een doosje met zeefdrukken.

Het prijskaartje van 5000 dollar is echter nog niet eens de duurste versie van de uitgave. De grootste fans van The Rolling Stones kunnen een nog exclusievere editie van 10.000 dollar kopen, omgerekend bijna 8000 euro. Die versie bevat simpelweg meer gesigneerde fotoafdrukken. Een ongesigneerde versie van het boek kost ‘slechts’ 150 dollar, omgerekend een paar tientjes meer dan 100 euro.

The Rolling Stones

 

The Rolling Stones

The Rolling Stones, wat vaak wordt afgekort tot The Stones, is een Britse Rock-‘n-rollband, die werd opgericht in 1962. Tot op heden hebben zij maar liefst 26 studioalbums uitgebracht, waarvan de laatste in 2005 verscheen onder de naam A Bigger Bang. Daarnaast verschenen er 10 live-albums en ongeveer 25 compilaties van de legendarische band.

In Nederland behaalden The Rolling Stones maar liefst veertien maal de hoogste notering in de albumlijst. Twee maal was het middels een live-album, waaronder Live at Hyde Park uit 2013. De band scoorde daarnaast met vijf verschillende nummers een nummer 1-hit in de Nederlandse top 40, waarbij Paint It Black zelfs twee maal op één stond , in 1965 en 1990. In de Single Top 100 scoorde The Rolling Stones negen maal een nummer 1-hit.

The Rolling Stones bestaat momenteel nog uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Charlie Watts (drums) en Ron Wood(bas/gitaar). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en, hoewel nooit officieel, toetsenist Ian Stewart.

Afgelopen zomer trad The Rolling Stones na zeven jaar afwezigheid weer eens op in Nederland. Op 7 juni 2014 stonden ze in Landgraaf op Pinkpop. Het allereerste optreden van de band op Nederlandse bodem was op  8 augustus 1964, toen zij in Scheveningen een optreden verzorgden.

Beluister hieronder het nummer Paint It Black, waarmee The Rolling Stones twee maal de nummer 1-notering behaalde in Nederland. Dááronder vindt u ook nog het gehele optreden van The Rolling Stones op Pinkpop, afgelopen zomer.

YouTube player
YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · The Rolling Stones Nieuws