Een ode aan de muzikale James Last

Geschreven door op 11 juni 2015 om 17:29
James Last - Fotocredits Sven-Sebastian Sajak - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Afgelopen dinsdag hebben we helaas afscheid moeten nemen van de 86-jarige orkestleider James Last. Vanwege zijn wereldsucces verdient hij een ode!

Je weet toch nog wel wie James Last is? Luister maar naar onderstaand nummer:

YouTube player

 

JAMES LAST IN HOLLAND

Iemand die Michael Jackson met Bad van de nummer 1 plek afschopt, en meer gouden LP’s heeft gescoord dan Elvis en The Beatles, hoort een mooie herdenking te krijgen na de dood! James Last heeft niet alleen Elvis en The Beatles overtroffen, hij heeft ook Michael Jackson met Bad van de nummer 1 afgeschopt met het album: James Last in Holland:

YouTube player

 

EEN GOUDEN MUZIKANT

Na 200 gouden- en 17 platina platen, met meer dan 80 miljoen verkochte platen en 100 gouden LP’s kun je wel zeggen dat hij een gouden muzikant was. In de jaren 60 brak de Duitse Hans Last door onder de artiestennaam van James Last. Wat bijzonder was, en wat hem direct een wereldster maakte, was dat hij een sound creeerde die mensen van die tijd nog niet kende. Tegenwoordig wordt die sound ‘de happy sound’ genoemd. Met de toevoeging van het koor als instrument, de bewerking van de strijkers en waanzinnige crossovers wist hij de wereld te veroveren. Vaak wordt zijn muziek gebruikt in warenhuizen en liften. Dat klinkt misschien raar, maar wanneer je onderstaand filmpje hebt gezien begrijp je waarom.

YouTube player

 

Overigens werd dit nummer ook jarenlang door Veronica gebruikt.

YouTube player

 

POLKA PARTY

Het nummer She’s Too Fat For Me van het album ‘Polka Party’ was een grote hit.

YouTube player

 

Tevens gebruikte Gerard Ekdom het in de radio uitzending wanneer iemand een prijs had gewonnen. Het liep totaal uit de hand.. Gerard en Michiel Veenstra besloten het nummer zelfs te coveren en uit te brengen op cd.

YouTube player

 

HEEL VEEL ALBUMS

James Last maakte ontzettend veel albums. Er zitten jaren tussen waarin hij 15 albums maakte.. 15! In totaal praten we over meer dan 200 albums. Ongelofelijk dat een mensenleven dat voor elkaar heeft gekregen.

James Last: “Muziek maken en optreden is net als seks. Je kan niet zonder!”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · James Last Nieuws · Nieuws