Top 10 grote meerdaagse festivals waar je geweest moet zijn!

Geschreven door op 23 juni 2017 om 16:29
festivals, Tomorrowland Festival - Bron: Wikimedia - Author: Anosov1505

Het festivalseizoen is weer begonnen! Waar veel festivals slechts één dag duren, zijn er natuurlijk ook ontelbare meerdaagse festivals. Weet jij nog niet naar welk festival je wilt en heb je een beetje inspiratie nodig? De redactie heeft tien grote, leuke en bijzondere meerdaagse festivals voor je op een rijtje gezet!

Ga voorbereid op weg!

Ga jij binnenkort naar een meerdaags festival? Zorg dan dat je goed voorbereid op weg gaat. Vergeet daarom niet de ultieme inpaklijst van Artiesten Nieuws te bekijken, zodat jij zeker weet dat je er klaar voor bent!

1. Pinkpop

Zoals de naam al aangeeft, vindt Pinkpop meestal in het Pinksterweekend plaats. Het Limburgse evenement duurt drie dagen lang. In 1969 werd het festival, dat eerst Pinknick heette, voor het eerst georganiseerd. In 1970 werd de naam veranderd naar Pinkpop.

In de decennia dat Pinkpop bestaat hebben er al ontelbare grote en minder grote artiesten op het podium gestaan. Van Pearl Jam tot Red Hot Chili Peppers, van Fleetwood Mac tot Dire Straits en natuurlijk The Rolling Stones.


2. Lowlands

Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Flevoland gehouden wordt. Wat dit meerdaagse evenement speciaal maakt, is de variatie. Zo is er niet alleen muziek te horen, maar kunnen bezoekers ook genieten van literatuur, film, cabaret, ballet en theater. Het programma van het festival wordt voornamelijk gevuld met een mix van dance, pop en rock.


3. Sziget

Het Sziget festival is een jaarlijks evenement dat in de hoofdstad van Hongarije plaatsvindt. In de maand augustus kun je genieten van het festival, dat in totaal één week duurt. Sziget betekent in het Hongaars ‘eiland’. Dat is natuurlijk niet zonder reden: Het festival wordt op een eiland gehouden!

Sziget is één van de grootste en meest diverse muziekfestivals van Europa. Zo valt er buiten alle pop en rock, ook te genieten van genres als jazz, blues en klassieke muziek.


4. Psy-fi

Het Psy-fi festival is een psytrancefestival dat plaatsvindt in Leeuwarden en vier dagen duurt. Dit evenement staat in het teken van spiritualiteit en is een groot spectaculair visueel geheel. Er zijn veel fluorescerende kunstwerken en lichtprojecties te zien, maar ook de muziek is anders dan je gewend bent. Dit is het enige Nederlandse festival waar tripmiddelen verkocht worden.


5. Mysteryland

Dancefeest Mysteryland wordt al sinds 1993 in Nederland georganiseerd. Het festival duurt een weekend en is elk jaar weer een enorm succes. Fans van elektronische muziek zijn hier op hun plaats: de genres lopen uiteen van techno tot house.


6. Tomorrowland

Tomorrowland is een Belgisch dance evenement. Dit jaar vindt de twaalfde editie plaats. Op Tomorrowland zijn veel internationale top-dj’s te vinden. Zo hebben onder meer Hardwell, David Guetta en Tiësto op het meerdaagse evenement gestaan.


7. Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole bestaat nog niet lang, de eerste editie werd in 2014 gehouden. Het evenement werd door concertorganisator MOJO georganiseerd en in de markt gezet als ‘klein broertje’ van Lowlands. Het festival vindt plaats nabij Nijmegen.

Op de eerste editie trok het festival 10.000 bezoekers. Naast verschillende muziek kun je ook activiteiten doen, zoals vlotten bouwen, keramiek bakken en er is ook een open podium. Down the Rabbit Hole heeft in 2014 de Best New Festival Award gewonnen.


8. Defqon.1

Defqon.1 is een Nederland hardcore- en hardstylefestival. Het evenement vindt sinds 2011 plaats in Biddinghuizen, Flevoland. Defqon.1 is elk jaar weer mateloos populair: tot nu toe is iedere editie van het festival uitverkocht geweest.


9. Zwarte Cross

Zwarte Cross is niet alleen een fantastisch muziekfestival, maar ook de grootste motorcross ter wereld. De eerste editie vond plaats in 1997 en inmiddels zijn er al 20 edities achter de rug. Zwarte Cross is een combinatie van muziek, motorsport, theater en stunts. In 2016 waren er maar liefst 220.000 bezoekers aanwezig!


10. Solar Weekend Festival

Het Solar Weekend Festival is een muziekfestival dat plaatsvindt bij de Maasplassen bij Roermond en vier dagen duurt. In 2005 vond de eerste editie plaats, die destijds enkele duizenden bezoekers trok. Inmiddels is het evenement flink gegroeid en trekt het tienduizenden bezoekers per jaar. Het programma van dit festival bestaat voornamelijk uit pop en dance.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.