Pearl Jam bassist Jeff Ament komt in mei met soloalbum

Geschreven door op 23 april 2018 om 16:33
Bassist Jeff Ament performing with Pearl Jam. Author: Craig Carper. (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Jeff Ament heeft een releasedatum voor zijn soloalbum ‘Heaven/Hell’ aangekondigd. Het project van de bassist van Pearl Jam moet op 10 mei in de winkel liggen. 

Jeff Ament Solo

Fantastisch nieuws voor alle fans van Jeff Ament (en uiteraard ook van Pearl Jam)! De bassist van de wereldberoemde rockband gaat (andermaal) een soloplaat op de markt brengen. De 55-jarige muzikant is al geruime tijd bezig met het album, maar nu is er een precieze datum van verschijnen aangekondigd. Op 10 mei moet het werk ‘Heaven/Hell’ in de schappen van winkels over de hele wereld liggen! Het wordt de derde poging om een carrière als soloartiest van de grond te krijgen.

Safe in the Car

Onlangs werd het nieuwe nummer ‘Safe in the Car’ van Ament onthuld. De videoclip voor het nummer is opgenomen in de auto van de bassist. “Het gaat over het einde van de wereld en ik probeer daar een hilarische twist aan te geven,” stelde de Amerikaan in muziekvakblad Rolling Stone. Het nummer is – uiteraard – ook op het nieuwe album te luisteren. Kijk hieronder voor de videoclip van het nummer:

YouTube player

Tracklist

De volledige lijst met nummer van het album:

01. The Noise the Noise
02. The Door
03. Safe in the Car
04. Hyperphagia
05. Drugs
06. Moment of Impact
07. The Voices
08. Somewhere
09. Are you Truing?
10. Choose Your Colour
11. Only One

Druk jaar

Ament heeft een bijzonder druk jaar. Naast het werk aan zijn soloproject, heeft de bassist tevens de tijd gevonden om met Pearl Jam de wereld rond te reizen. Voor hun Europese tournee van 2018 doet de band maar liefst drie (!) maal Nederland aan. Op 12 en 13 juni staat de band op de planken van Ziggo Dome in Amsterdam. Twee dagen later,  op 15 juni, wordt Landgraaf ondersteboven gezet door de Amerikaanse rockers als absolute headliner op Pinkpop.

Bron: Rolling Stone, Instagram

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.