De Top 10 van 90’s rocknummers (die nooit als single zijn uitgebracht)

Geschreven door op 10 november 2020 om 16:06
De Top 10 van 90's rocknummers, Kris Kristofferson, Jah Wobble and The Invaders Of The Heart, gitaar - credits: Pixabay (CC by 0.0), aanstootgevende bandnamen

ADVERTORIAL: Verveling op muziekgebied, die kan zomaar ineens toeslaan. Want je kunt wel de hele tijd met serieuze dingen bezig zijn: werken, het huishouden, alles in 1 pakketten vergelijken, energieleveranciers zoeken, allemaal heel belangrijk. Maar nu dus wat leukers! Wat te denken van een heerlijke top 10 met 90’s rocknummers?

10. Queens Of The Stone Age – Better Living Through Chemistry

Wat moet je nog van deze band zeggen? De enige kritiek die je ze kunt geven, is dat ze vaker in Nederland moeten spelen en dat dit fantastische nummer een single had moeten zijn.

9. Alice In Chains – Junkhead

De tekst van dit nummer laat weinig aan de verbeelding over: “what’s my drug of choice?” Mooi refrein met de vertrouwde dubbele zanglijnen van Layne Staley en Jerry Cantrell.

8. Nine Inch Nails – Hurt

Nine Inch Nails alias Trent Reznor is het brein achter het schitterende Hurt, dat de meesten kennen in de uitvoering van Johnny Cash. Uit het origineel spreekt nog meer wanhoop, spanning en zielepijn.

7. dEUS – Put The Freaks Up Front

Geniale opener van een geniaal album. Tom Barman en de zijnen wisten na In a Bar, Under the Sea en Worst Case Scenario eind jaren ’90 alwéér de lat hoger te leggen – en te zegevieren.

6. Oasis – Cast No Shadow

Dit nummer is volgens velen gericht aan het adres van The Verve-zanger Richard Ashcroft. Oasis verstond de manier om het ideale popnummer te schrijven en leverde hit na hit af. Dit juweeltje ken je wellicht nog niet.

5. Screaming Trees – Halo of Ashes

Altijd een beetje onder de radar gebleven, deze fijne rockband met frontman Mark Lanegan. Die stem, die non-nonsense benadering, die blues-sound… niet voor niets tourden ze samen met Oasis.

4. Smashing Pumpkins – Geek U.S.A.

Die drummer! Jimmy Chamberlin is eigenlijk de held van het album Siamese Dream, de roffels, fills, breaks en onconventionele ritmes vliegen je om de oren. En dan dat gitaargeluid!

3. Deftones – Headup

Een duet met Max Cavalera. Samen met Deftones staat dit voor spektakel natuurlijk. Fijne openingsriff, briljante drums en de schreeuw van Chino Moreno erbij. Lekker!

2. Pearl Jam – Porch

Het opzwepende nummer van de legendarische Sprong: Pinkpop ’92. Op de epische beelden zie je het stoom van het zwetende publiek af komen, omdat het vlak daarvoor nog geregend had.

1. Nirvana – Very Ape

Nee, nu eens geen Smells Like Teen Spirit, maar track zeven van het onvolprezen In Utero, het album dat veel mainstream-fans deed afhaken. Very Ape is uptempo, catchy, hard en kent fantastische drumbreaks.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.