Kaipa Da Capo voor concerten naar Nederland

Geschreven door op 5 juli 2016 om 11:43

De oud-leden van de Zweedse progrockband Kaipa zijn terug! Onder de naam Kaipa Da Capo komen ze in februari optredens geven in Zwolle en Uden!

Kaipa Da Capo concert

Reünies zijn altijd leuk, en zeker van grote progressieve bands. Onder de naam Kaipa Da Capo zijn drie van de originele bandleden van Kaipa weer bij elkaar! Op vrijdag 10 februari 2017 zijn ze te zien in Hedon Zwolle, en op zaterdag 11 februari in De Pul in Uden.

Kaipa Da Capo kaarten

Tickets voor de optredens zijn onder andere te koop via Ticketmaster. De kaartverkoop start op woensdag 6 juli om 09:00.

Geen Zweedse progrock zonder Kaipa

In de jaren ’70 was Zweden in de ban van de progrockband Kaipa. Ze werden vergeleken met grootheden als Pink Floyd, Yes en Focus. En toen een Frans label de platen door heel Europa verspreidde, was het niet meer te houden.

Nu zijn drie van de originele bandleden weer bij elkaar om het oude materiaal van de jaren ‘70 te spelen. Roine Stolt is van de drie de bekendste, hij maakte ook indruk met zijn solo-albums en de bands Transatlantic en The Flower Kings. Ook Ingemar Bergman en Tomas Eriksson zijn aangesloten. Dit jaar komt er zelfs een nieuw album uit, geheel in de seventies-stijl!

 

Bronnen: Hedon en De Pul

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.