Top 5 musicals gebaseerd op Disney films

Geschreven door op 9 september 2016 om 16:57
Kerstvakantie, Kerstvakantie uitjes, uitjes, Lion King, Simba he lives in You | Foto: Deen van Meer (Persfoto Stage Entertainment)

De bekende Disney films! Hoe vaak we die wel niet gekeken hebben of nog steeds kijken. In Amerika is het heel populair om van films een musical te maken. Disney films zijn geen uitzondering. Er zijn verschillende Disney films in de Amerikaanse theaters verschenen. Ook Nederland is hier goed in! We hebben de afgelopen jaren genoeg Disney films in ons theater gehad. Hier de top 5 Disney Musicals:

1. Aladdin de Magische Musical

De bekende film Aladdin werd in 2015 opnieuw naar de theaters gebracht. De musical werd geregisseerd door Casey Nicholaw. Er werden niet alleen nummers uit de oorspronkelijke film ter gehore gebracht, maar er werden voor de musical ook nieuwe nummers geschreven.

2. De kleine Zeemeermin

De kleine zeemeermin werd in 2012 en 2013 opnieuw naar het theater gebracht. Deze is geregisseerd door Glenn Casale. Een paar nummers uit de film zijn te horen, maar ook een nummer dat eigenlijk voor de Broadway musical bedoeld was. Hier hebben ze alleen een andere tekst voor geschreven.

3. Tarzan

Even terug in de tijd. De musical die verscheen voor de Tarzan film. De musical verscheen namelijk in 2007 en de enige musical waar nog geen remake van is gemaakt sinds die tijd. De musical werd geregisseerd door Bob Cowley. De liedjes werden geschreven door Phil Collins, die ook de muziek verzorgde voor de Disney film.

4. Assepoester de Musical

In 2013 werd Assepoester omgedoopt tot musical. De producent van de musical is Micheal van Hoorne. Hij speelt zelf ook een rol in de musical, namelijk die van de gemene stiefbroer. 2013 is natuurlijk nog niet zo lang geleden. Misschien zien we Tarzan en Assepoester over een paar jaar wel weer in de theaters met een remake.

The Lion King - Foto: Deen van Meer - (Bron: Stage Entertainment)

The Lion King – Foto: Deen van Meer – (Bron: Stage Entertainment)

5. The Lion King, De koning van de musicals

The Lion King staat vanaf oktober in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De première van de musical vindt plaats op 30 oktober.  Het script is geschreven door Roger Allers en Irene Mecchi. Roger Allers was ook mede-regisseur van de animatiefilm The Lion King. Irene Mecchi was mede-auteur van het filmscenario. Kaarten voor de musical zijn onder andere beschikbaar via Eventim en Stage Entertainment Nederland.

Bron: Theaters in Nederland, Stage Entertainment, Wikipedia,  Eventim

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·