K3 zoekt K3 selectie is klaar voor de live shows

Geschreven door op 10 oktober 2015 om 16:44
K3 - Fotograaf: Theo Hendriks - Bron: Wikimedia Commons

Aflevering zes van K3 zoekt k3 was de laatste bootcamp ronde voor de liveshows. Ben je benieuwd naar wie er door zijn? Lees hier dan meer.

Aflevering 6

Aflevering 6, de laatste bootcamp ronde voor de liveshows, ging met negen kandidaten van start. Althans, dat dachten ze. Om te beginnen stellen we de negen kandidaten aan je voor.

  • Marthe – zingt al negen jaar in het studio100 koor. Heeft dus veel zangervaring en is geen onbekende voor de jury. Ondanks dat ze af en toe wat droevig kijkt, is ze erg lief en heeft ze een hoge aaibaarheid.
  • Lisa – heeft bij Josje op de dansacademie gezeten en is dus voor Josje geen onbekende. Ze heeft ook meegedaan aan de Miss Nederland competitie, met haar uiterlijk is dus niks mis.
  • Lauren – in België bekend door het programma Jill en Lauren, Galaxy Park en het Eurovison Songfestival. Heeft dus al veel ervaring en kan werkelijk alles op entertainment gebied.
  • Klaasje – komt uit een muzikaal gezin. Haar vader is dominee en haar moeder is organist en muzieklerares. Ze speelt sinds haar 10e al dwarsfluit en spat van het scherm door haar fel blauwe ogen.
  • Laura – mooie lach, kuiltjes in haar wangen en een mooie blik in de camera. Ze weet precies hoe ze het publiek moet inpakken. Ook zingt ze voortreffelijk en heeft ze plezier in wat ze doet.
  • Suzan – ondanks dat de jury wat bang van haar werd door haar wilde, woeste houding, blaast ze iedereen weg met haar stemgeluid.
  • Nora – wil als Marokkaanse wat kleur brengen binnen K3. Ze heeft totaal geen ervaring met zang en dans, maar dat is niet te zien. Ze doet regelmatig shoots voor Marokkaanse bruidsmode.
  • Sarah – ze heeft veel danservaring, maar qua zang heeft ze nog heel wat te leren. Daarom werd ze ontzettend onzeker tijdens de bootcamp.
  • Keoma – is een danseres en musicalactrice. Keoma is bovenal altijd kritisch en perfectionistisch. Het geeft haar een drive, maar het zorgt er ook voor dat ze juist onzeker wordt.

De kinderjury

Terwijl de meiden proostten op het feit dat ze nog in de race zaten, kwam er een grote schoolbus aangereden. De bus zat vol met kinderen uit de kinderjury van de eerste vier rondes. De kandidaten mochten de hele middag met de kinderen spelen. Wat de kandidaten niet wisten is dat de kinderjury een wildcard mocht weggeven aan een van die meiden. Met een wildcard ben je verzekerd van een plek in de liveshows. De kinderen hadden dus een belangrijke taak en stelden alle meiden op de proef, zonder dat ze dat wisten.

Addertje onder het gras

Toen de kinderen weg waren, was de rust in de villa weer wedergekeerd. Voordat de kandidaten te horen kregen dat iemand een wildcard had verdiend, ontvingen ze eerst een andere verrassing. Totaal onverwachts stapten Demi, Hanne en Jindra de villa binnen. Ze kregen een warm ontvangst. Jindra begon: “we kwamen er plots achter dat we niet meer achter die andere auto aanreden. Toen we bij een vreemd gebouw aankwamen, begrepen we er niks van. Wij zouden toch naar huis gaan? Toen we eenmaal naar binnen liepen zat K3 al op ons te wachten.” Demi vertelde verder: “die brachten ons het goede nieuws. Ze waren zo van ons onder de indruk dat we een wildcard hebben gekregen voor de liveshows!” Hoewel de meiden erg blij reageerden, drong het ’s avonds pas echt tot hen door. Keoma: “ik sta morgen in het nadeel tijdens de workshops. Dat maakt me erg zenuwachtig.”

YouTube player

Nòg een wildcard

Die ochtend, toen alle kandidaten aan het ontbijt zaten, kwam Kristel binnen gelopen. “Ik heb een verrassing voor een van jullie”, begon ze. “De kinderen die hier gisteren waren, mochten aan één van jullie een wildcard geven.” In een filmpje liet Kristel zien voor wie de kinderen hadden gekozen en waarom. Één kind in het filmpje kreeg het woord: “en de winnaar van de wildcard is.. LAUREN! Ze is knap, heeft veel ervaring, kan goed zingen, dansen, kortom: een echt K3-meisje.” Lauren was ontzetten verrast. “Kippenvel, wauw!”

YouTube player

10.000 luchtballonnen inzingen

Lauren, Demi, Jindra en Hanne hadden dus met zekerheid een plek in de liveshows. Omdat er al vier plekken vergeven waren, maakten dit de andere kandidaten alleen maar zenuwachtiger. Tijdens de eerste opdracht was dit dan ook goed te merken. De meiden mochten het nieuwe nummer ’10.000 luchtballonnen’ inzingen in de studio. Op dat moment werd het Keoma allemaal teveel. Na de workshop legde ze uit waarom: “ik zit mezelf in de weg omdat ik het te graag wil. Ik ga mezelf regisseren, waardoor ik te kritisch naar mezelf kijk. Ik wil het altijd goed doen om niet onder die andere meisjes te presteren. Logisch gezien weet ik dat ik niet minder kans maak, maar mijn gevoel zegt iets anders.”

Ook bij Hanne en Nora ging het niet vlekkeloos. Hanne: “Kopstem, sopraan, al die begrippen zijn nieuw voor mij. Ik moet helemaal onderaan beginnen terwijl die meiden al halverwege zijn.” Nora was zo gestrest dat het op haar stem was geslagen. “Het nummer is vandaag te hoog voor mij.”

Fotoshoot

Bij een nieuw nummer hoort natuurlijk een fotoshoot. Daarom kregen de meiden een uitgebreide fotoshoot. Om ruzie te voorkomen kregen ze allemaal dezelfde outfit. Je zag de kandidaten opbloeien voor de camera. Sarah stond er versteld van hoe mooi ze op een foto kon staan. Ook Demi en Klaasje fleurden helemaal op. Nora had al enige ervaring met de camera en dat was duidelijk te zien.

Een eigen animatiereeks!

Tijdens de laatste workshop kregen de kandidaten de kans om de kneepjes van het acteervak te leren. “Regisseur Vincent Rouffaer zal jullie begeleiden. Jullie mogen scenes gaan spelen met Jacques Vermeire en Winston Post.” De meiden konden hun geluk niet op. Acteren met twee topacteurs! Dat was niet de enige verrassing. Ook werd bekend gemaakt dat de nieuwe K3 een eigen animatiereeks krijgt! Daarom kregen ze ook een workshop inspreken van Maria Lindes. Loui Talpen was er ook aanwezig.

 

Door naar de liveshows

De vier meiden met een wildcard waren natuurlijk zeker van een plek in de liveshows: Lauren, Demi, Jindra en Hanne. Voor de andere acht meiden waren de laatste paar dagen wat spannender. Slechts tien kandidaten mochten door naar de liveshows, dat wil dus zeggen dat twee kandidaten het programma nog moesten verlaten. De jury maakte bekend dat het avontuur ophield voor Keoma en Sarah.

Wie we terug zien: Lisa, Nora, Marthe, Klaasje, Suzan, Laura, Demi, Jindra, Lauren en Hanne.

Stemmen!

YouTube player

KAARTEN VOOR K3

K3 is momenteel nog bezig met een afscheidstour. Wil jij de oude K3 voor de aller-laatste keer zien en de nieuwe K3 voor de aller-eerste keer zien? Bestel dan snel je kaarten op deze website of kijk op de website van K3. De oude K3 en de nieuwe K3 zullen na het programma K3 zoekt K3 samen op tournee gaan. Eigenlijk zullen ze dus als K6 het podium betreden. Een unieker concert zal je niet snel meer meemaken!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.