Het meisje met het rode haar komt tot leven

Geschreven door op 27 november 2015 om 9:00
Meisje met het rode haar (Bron: Persbericht)

Hoewel niet de hele musical goed in elkaar zat, speelde Roos van Erkel a.k.a. ‘Het meisje met het rode haar’ magnifiek tot de verbeelding. Afgelopen donderdag was Artiestennieuws aanwezig bij de voorstelling in Parktheater Eindhoven.

Krachtige hoofdrolspeler

Roos van Erkel laat ‘Het meisje met het rode haar’ weer tot leven komen. De musical start wanneer ze stopt met haar opleiding rechten, en besluit zichzelf aan te sluiten bij het verzet. Vanuit daar neemt ze ons mee terug in de tijd, de oorlog. Hoewel de liefde tussen haar en Jim Bakkum, die haar partner in crime speelt, niet helemaal goed uit de verf komt, zet ze haar emoties omtrent de oorlog fantastisch neer.

Oorlogsvoorstellingen

Theaterbezoekers hadden dit jaar veel keus in voorstellingen omtrent oorlogsverhalen. Soldaat van Oranje, Anne, De Tweeling en Het meisje met het rode haar. Hierin uitblinken lijkt daarom lastig, maar ondanks dat zat de zaal toch bommetje vol afgelopen woensdag. Bovendien is het weer een uniek verhaal, ook al speelt het zich net als de andere verhalen af in de oorlog. Af en toe had de regisseuse het misschien een tandje spannender kunnen maken, maar dat neemt niet weg dat het een mooie voorstelling was om naar te kijken.

YouTube player

Artiestennieuws was een tijdje geleden aanwezig bij de musical De Tweeling in het DeLaMar theater in Amsterdam. De Tweeling zet je aan het denken en laat je in stilte achter. Het is niet zomaar een oorlogsverhaal, niet één op een rij van zoveel dezelfde treurige voorstellingen. Het laat twee kanten zien. Aan de ene kant waarom een Duits meisje geloofde in de, in haar ogen, hoopvolle idealen van Hitler. Aan de andere kant waarom een Nederlands meisje vecht tegen de gruwelijke idealen van Hitler. De complete review kun je hier lezen.

TIP: van 15 juni t/m 26 juni kun je genieten van de musical De Tweeling in het Parktheater. Klik hier om meer te lezen over de kaartverkoop.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Musical en Theater · Nieuws · Reports en Reviews