The very best of Crosby, Stills, Nash & Young: 23 september in Markant Uden

Geschreven door op 12 september 2018 om 14:38
Markant Uden, Her Majesty - The very best of Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) - Fotocredits: D. van Hout - Bron: Markant Uden

De Nederlandse tribute-band Her Majesty speelde eerder hun ongeëvenaarde eerbetoon aan CSNY in uitverkochte zalen door het hele land, van Paradiso tot Carré. En nu doet dit Nederlandse vijftal van supermuzikanten ook de concertzaal van Markant Uden aan. Met een programma om je muzikale vingers bij af te likken!

The very best of Crosby, Stills, Nash & Young naar Markant Uden

Met The Very Best of CSNY brengt Her Majesty een ultiem overzicht van de prachtige muziek die het illustere viertal Crosby, Stills, Nash & Young gezamenlijk of afzonderlijk van elkaar hebben gemaakt. Nummers als Carry OnHelplessly Hoping, Our House en Almost Cut My Hair zullen ongetwijfeld voorbijkomen. Maar ook Cinnamon Girl, Heart of Gold en Like a Hurricane ontbreken niet op deze nu al onvergetelijke avond vol muzikale juweeltjes.

Her Majesty speelt ieder CSNY-nummer recht uit het hart en met een samenzang die ongekend is. Niet voor niets schreef De Volkskrant: ‘CSNY-samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie. Zo prachtig kunnen de echte vier het allang niet meer’

Her Majesty - The very best of Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) - Fotocredits: D. van Hout - Bron: Markant Uden

Her Majesty – The very best of Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) – Fotocredits: D. van Hout – Bron: Markant Uden

Topmuzikanten

Alle bandleden hebben hun sporen in de popmuziek meer dan verdiend.

Ongetwijfeld het bekendste gezicht uit Her Majesty is zanger en gitarist Bertolf Lentink. Hij speelde eerder op o.a. Lowlands en Concert at Sea, ontving een Zilveren Harp en werd genomineerd voor een Edison-award. Multi-instrumentalist en zanger Jelle Paulusma is ook bepaald geen onbekende in de muziekwereld. In de jaren ’90 verwierf hij faam met zijn band Daryll-Ann. Diederik Nomden speelde eerder in bands als Johan en Daryll-Ann, waarmee hij o.a. op Pinkpop en Lowlands te zien was. Drummer van Her Majesty is Bauke Bakker, die eerder platen opnam met o.a. Soundsurfer en Cool Genius. Ook speelde hij met o.a. Loïs Lane en Jeroen van der Boom. Dirk Schreuders is bassist/contrabassist/banjospeler/zanger bij o.a.: Bertolf, Esther Groenenberg, Doe Maar Na, Erwin Nyhoff en: Her Majesty!

Na deze tournee stopt Her Majesty met het eren van hun muzikale helden. Zorg dus dat je erbij bent op 23 september in Markant Uden en geniet voor de allerlaatste keer van de muziek van The Very Best of Crosby, Stills, Nash & Young.

 

Bron: Markant Uden

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.