Robbie Williams worstelt met psychische problemen

Geschreven door op 28 februari 2018 om 12:12
Robbie Williams - Fotocredits: Drew de F Fawkes (Wikimedia Commons)

Robbie Williams vecht sinds jaar en dag tegen psychische problemen. Tegenover de Britse krant The Sun doet hij een boekje open over zijn mentale gezondheid. 

Robbie Williams opent boekje over mentale problemen

Williams vertelt tegenover The Sun dat hij een ‘ziekte in zijn hoofd heeft die hem dood wil hebben”. De zanger van wereldhits als ‘Angels’ en ‘Feel’ worstelt al jaren met zijn mentale aandoening. De inmiddels 44-jarige Williams legde onder meer zijn leven in de weegschaal door overmatig alcohol- en drugsgebruik. Daarnaast is hij al jaren ontevreden over zijn gewicht en heeft hij last van plankenkoorts. “Meestal ben ik een mens, die probeert om te gaan met alle beproevingen die erbij horen”.

Robbie Williams - Fotocredits: Drew de F Fawkes (Wikimedia Commons)

Robbie Williams – Fotocredits: Drew de F Fawkes (Wikimedia Commons)

Vergelijking met George Michael

De voormalig frontman van de razend populaire muziekgroep Take That vergelijkt zijn situatie met die van een andere muzikale grootheid, namelijk George Michael. Michael stierf op Eerste Kerstdag 2016 en kende een uiterst turbulent leven. Williams stelt dat zijn leven parallel loopt aan het leven van de ex-frontman van Wham. Beiden kenden ze een gigantisch succesvol muzikaal leven, zowel solo als in een groep. Het ongekende succes dient als voedingsbodem voor de ‘demonen’, aldus Williams. De Brit vervolgt: “Ik mis George Michael, ik zou willen dat hij hier was“.

George Michael - Courtesy of Special Collections, University of Houston Libraries

George Michael – Courtesy of Special Collections, University of Houston Libraries

Vaak openhartig

Voor Williams is het niet de eerste keer dat hij dusdanig openhartig spreekt over zijn problemen. Al sinds zijn 19e is hij vaak in het nieuws om zijn mentale gezondheid. Zoals hij tegen The Sun stelt: “Ik ben vaak dichtbij de dood geweest. Sinds ik twee kinderen heb, besef ik meer en meer dat ik niet het eeuwige leven heb. Ik heb donkere momenten beleefd, maar toen was ik 23 of 27. Nu is dat anders.”

YouTube player

Bron: The Sun

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.