Steve Harley & Cockney Rebel: 26 januari Markant Uden

Geschreven door op 7 januari 2019 om 10:41
Steve Harley & Cockney Rebel - Bron: Markant Uden

Zanger Steve Harley had met zijn band Cockney Rebel in de jaren ’70 wereldhits met Make me Smile (Come Up And See Me) en Sebastian. Dankzij deze en andere nummers zijn zij niet meer weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Samen met bands als T. Rex en Roxy Music gelden zij als de meest creatieve Britse bands uit de Glamrockperiode.

Met Make Me Smile (Come Up And See Me) schrijft hij in 1975 een wereldwijde klassieker die elk jaar in de Top 2000 terug te vinden is. Het nummer was ook in Nederland een dikke nummer 1 hit. Het is een reactie op het vertrek van bijna alle bandleden van het oorspronkelijke Cockney Rebel. Harley is hier helemaal niet blij mee en schrijft deze tekst om de vertrokken bandleden een koekje van eigen deeg te geven. Vanaf dat moment besluit hij om verder te gaan onder de naam Steve Harley & Cockney Rebel. Twee jaar eerder (1973) scoorde de band hun eerste grote hit met Sebastian.

 

De muziek van Steve Harley & Cockney Rebel is bij vlagen exotisch en curieus met uiteenlopende invloeden van klassieke muziek tot progrock. Luister naar de track Sebastian en direct blijkt Steve Harley een begenadigd tekstschrijver te zijn. Het tien minuten durende duistere epos Death Trip, maakt de band zo briljant en verrassend.

Met een stemgeluid dat soms herinneringen oproept aan Bob Dylan rond de tijd van zijn legendarische album Blonde On Blonde, en een

Steve Harley & Cockney Rebel - Bron: Markant Uden

Steve Harley & Cockney Rebel – Bron: Markant Uden

band die staat als een huis, is een live optreden van Steve Harley een geweldige ervaring.

Harley en band komen op zaterdag 26 januari naar Markant Uden. Pak je agenda en mis dit unieke concert niet!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.