Genomineerden TMF Borsato Award bekend

Geschreven door op 18 mei 2010 om 12:08
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Marco Borsato maakte zojuist tijdens een speciale persconferentie bij MTV Networks bekend welke artiesten genomineerd zijn voor de TMF Borsato Award 2010. Diggy Dex, Destine, Waylon en Lisa Lois komen dit jaar in aanmerking voor deze award voor jong talent.

De winnaar van 2010 wordt tijdens het TMF Awards Festival bekend gemaakt en mag optreden op de TMF Main Stage. Dio en Nick & Simon namen voorgaande jaren deze felbegeerde prijs in ontvangst en zullen dit jaar ook op het hoofdpodium optreden.

Aan Marco Borsato werd in totaal eenentwintig keer een TMF Award uitgereikt. Hij werd steevast benoemd tot beste zanger en won ook awards in een aantal andere categorieën. In 2006 maakte hij bekend graag ruimte te maken voor nieuw talent en zelf niet meer mee te willen dingen in de competitie om de geliefde beeldjes. Ieder jaar nomineert hij, samen met TMF vier artiesten die zich dat jaar op de kaart hebben gezet in de muziekwereld. Marco en TMF verwachten dat voor deze artiesten een mooie carrière in het verschiet ligt.

Diggy Dex is een nieuw hiphop talent. Hij scoort met Slaap Lekker een nummer 1 hit. Lisa Lois heeft een geweldig album afgeleverd en staat na X-Factor helemaal op eigen benen. Waylon heeft een platendeal op Motown en staat in het voorprogramma van Whitney Houston. Hij reist hiermee door heel Europa. Destine is een nieuwe rocksensatie die zowel op Pinkpop als op TMF Awards spelen. Voldoende redenen om hen dit jaar te nomineren voor de TMF Borsato Award! Uiteindelijk beslist het publiek wie de grote winnaar van de TMF Borsato Award is.

De winnaar van de TMF Borsato Award verzorgt tijdens het TMF Awards Festival op 26 juni aanstaande een optreden op de TMF Main Stage. Van dit optreden wordt een videoclip gemaakt welke op TMF uitgezonden wordt.

De genomineerden voor de TMF Awards 2010 zijn:

BESTE LIVE ACT
DI-RECT
Kane
The Opposites
Waylon

BESTE VIDEO
Destine – Stars
Esmée Denters – Admit it
Nick & Simon – Lippen op de mijne
The Opposites ft. Sef & Gers – Broodje Bakpao

BESTE MAN
Chuckie
Dio
Jan Smit
Waylon

BESTE VROUW
Anouk
Caro Emerald
Esmée Denters
Ilse DeLange

TMF PURE AWARD
Dio
The Opposites
Winne
Yes-R

TMF DANCE AWARD
Armin van Buuren
Chuckie
Sidney Samson
Tiësto

Tevens wordt op 26 juni de TMF Superchart Award uitgereikt aan de langst genoteerde Nederlandse video in de TMF Superchart.

Bron: Jan Vis

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws