Lady Gaga in de prijzen op de EMA’s

Geschreven door op 16 mei 2010 om 22:41
Lady GaGa - Foto: Christine Gervais - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Lady Gaga heeft zaterdagavond een fenomenaal concert gegeven in Arnhem. Het Gelredome, voor één avond even omgedoopt in GaGadome, was compleet uitverkocht. Tijdens dit concert verklapte Gaga dat ze flink in de prijzen is gevallen bij de MTV Europe Music Awards. De 24-jarige zangeres had zojuist gehoord hoeveel awards ze gewonnen heeft, maar mocht daar natuurlijk nog niets over vertellen.

Al haar bekende en (nog) onbekende nummers werden zaterdag ten gehore gebracht. Hits als  ‘Just Dance’, ‘Pokerface’ , ‘Telephone’ en als grote afsluiter ‘Bad Romance’ passeerden de revue. De excentrieke verschijning hulde zich in sneltreinvaart van de één in de andere bizarre outfit, en stond ook nog even stil bij de vliegtuigramp in Tripoli.

Gaga, die eigenlijk Stefani Joanne Angelina Germanotta heet, liet haar 25.000 uitgedoste fans voor een avond verdwijnen in een fantasiewereld. Zij mochten toetreden tot de Monsterball, een plek waar iedereen gelijk is. (Rijk of arm, en van wat voor afkomst dan ook.)

De fashionista maakte er zoals verwacht een heuse show van. Uitbundige kleding en over the top make-up maakten het hele Gaga-plaatje compleet. Ze droeg vuurspugende lingerie, was besmeurd met bloed, en onder de motorkap van een auto bleek een piano te zitten. Alles werd er aan gedaan om haar fans, die ze steevast haar little monsters noemt, naar haar fantasiewereld te brengen.

Na al die gekkigheid stond Gaga toch ook nog even stil bij de vliegtuigramp in Tripoli. Op de helft van het nummer ‘Speechless’ stopte de zangeres even en vroeg ze aan haar fans om de hand van hun buurman te pakken en zo hard te zingen dat ze het in de hemel zouden horen.

Gaga had deze avond een duidelijke boodschap. ‘Wees anders, wees jezelf en wees trots. Houd niet van mij maar houd van jezelf’, herhaalde ze steeds. Een zangeres met een boodschap en een dijk van een stem. Eigenlijk heeft ze al die opsmuk niet nodig. Maar leuk is het wel! Wat zal de volgende keer weer aantrekken?

Na afloop van het concert bleef Gaga nog netjes naar haar little monsters wuiven vanuit de auto en ging toen richting Amsterdam. Daar was ze volgens AT5 zo’n anderhalf uur op de Wallen en bezocht ze verschillende coffeeshops. Rond 3 uur ’s nachts bracht ze een bezoekje aan het fameuze Casa Rosso. Zondagmiddag was de geelharige zangeres opnieuw te vinden in een coffeeshop, namelijk de Dampkring in de Handboogstraat.

Gaga, ‘You left us speechless’.

ArtiestenNieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags: