Kesha’s ‘Die Young’ geweigerd op de radio

Geschreven door op 19 december 2012 om 15:21
Kesha - Fotograaf Peter Neill - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

De single ‘Die Young’ van Kesha’s onlangs uitgebrachte album ‘Warrior’ wordt op verschillende Amerikaanse  radiostations niet meer gedraaid. Reden daarvoor is de schietpartij in Newtown afgelopen vrijdag.

Afgelopen vrijdag  schoot de 20-jarige Adam Lanza op een basisschool in het Amerikaanse Newtown 20 kinderen en 7 volwassenen dood, nadat hij eerder al zijn eigen moeder had vermoord. Toen hij de politie hoorde naderen besloot hij zelfmoord te plegen.

Een groot aantal radiostations in de Verenigde Staten heeft daarom besloten het nummer van Kesha niet meer te draaien, omdat dit niet toepasselijk zou zijn. Tot de schietpartij deed de single het goed in Amerika met een 3e plaats in de Billboard Hot 100. De single kwam eind september uit als voorloper van het album ‘Warrior’.

In een reactie op de songtekst liet ze onlangs op Twitter weten: “Ik snap het. Ik had ook een probleem met ‘Die Young’ om dezelfde reden. Ik wilde deze teksten NIET zingen maar ik WERD GEDWONGEN.” Inmiddels is die tweet verwijderd, maar ze heeft wel al een nieuwe tweet gestuurd waarin ze zegt te snappen dat het nummer niet meer gepast is.

Kesha – Die Young

YouTube player

Lees meer Kesha nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Kesha Nieuws · Nieuws